Novi sastanak

Mehanizam koordinacije nije usuglašen

Vijesti / Flash | 07. 06. 2016. u 14:31 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U pogledu usuglašavanja teksta mehanizma koordinacije europskih integracija BiH napravljen je pozitivan napredak između institucija i nivoa vlasti, a na sastanku, sljedeći tjedan, bit će finalizirano usuglašavanje.

Potvrdio je to predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, nakon sastanka u Sarajevu s entitetskim premijerima Fadilom Novalićem i Željkom Cvijanović.

Zvizdić je ocijenio konstruktivnim sastanak, na kojem je simuliran način djelovanja mehanizma koordinacije kako bi otkrili da li će u bilo kojem dijelu doći do zastoja. U usporednom tekstu do sada su, naglasio je, otklonjeni takvi zastoji.

''Ostalo je još da se riješi jedno do dva pitanja'', kazao je federalni premijer Fadil Novalić.

Sastanku su prisustvovali državni i entitetski ministri financija Vjekoslav Bevanda, Jelka Milićević i Zoran Tegeltija, te šef i zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemark i i Renzo Daviddi.

U procesu pridruživanja Europskoj uniji BiH je obavezna unaprijediti sustav koordinacije između institucija i nivoa vlasti kako bi formirale jedinstven administrativni kapacitet za sudjelovanje u EU.

Vijeće Europske unije pozvalo je na usuglašavanje mehanizma koordinacije tražeći tako da se politike BiH međusobno usklade i implementiraju odnosno da djeluju “jednim glasom”.

Kopirati
Drag cursor here to close