HGSS

Međugorje: Pronađena nestala žena

Vijesti / Flash | 28. 05. 2017. u 09:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HGSS upješno je okončao akciju potrage za Sanelom Vojinović (50) iz Banja Luke, koja je pronađena nakon višesatne potrage, doznaje Bljesak.info.

''Nakon što je pretekla svoju grupu pri penjanju na Brdo Ukazanja u Međugorju Sanela je, očigledno fizički spremna išla naprijed i prošla skretanje koje bi je odvelo do kipa Gospe gdje se uputila, ali je staza odvela visoko na brdo Gradina. Ubrzo nestaje staze, počinje lutanje, a i nestaje baterije u mobilnom telefonu.

Kako saznajemo iz razgovora sa Sanelom nakon njenog pronalaska, malo izgrebana i dehidrirana, izgubila je džemper koji je potrgan sa nje krećući se kroz gusto raslinje, ona kaže da je sačuvala prisebnost i da osim nedostatka vode i dezorjentacije nije imala većih problema.

Zanoćila je u gustišu, malo su je plašili čudni zvukovi šume, lajanje pasa ali, kako kaže bila je uvjerena da je traži GSS i da će je pronaći. I tako bi i bilo danas da je potraga nastavljena jer je bio plan spašavatelja upravo pretraživanje gornjih zona brda Gradina nakon noćašnjeg traganja u donjim i srednjim predjelima. Sanela je u mladosti pješačila po Durmitoru i to je bilo presudno u njenom preživljavanju u hercegovačkom kršu, jutros je rano krenula u traženje staze i na kraju uspjela te se spustila niz brdo sama i bez ozlijeda.

Spasilački timovi GSSuBiH koji su noćas do 4.00 sati tragali za Sanelom, jutros su sretno opozvani. U potragu su bile uključene i policijske službe Čitluka i Banja Luke, te pripadnici GSS Banja Luka koji su pokušavali doći do Sanelinog telefonskog broja i do niza informacija korisnih za traganje. Sanela i njen vođa grupe su se zahvalili pripadnicima GSSuBiH na uloženom naporu te smo zajedno bili sretni što se ova epizoda završila uspješno i bez posljedica'', stoji u priopćenju GSS BiH.

Podsjetimo, Sanela se odvojila od skupine na putu prema Brdu Ukazanja i od tada joj se gubi svaki trag. Posljednji put viđena je u subotu oko 10.30 sati.

Spašavatelji HGSS Čitluk su obavješteni u subotu 18 sati o njenom nestanku i od tada kreće potraga koju je vodio Žarko Pehar, pročelnik HGSS Čitluk.

Ubrzo su pristigli i ostali timovi GSS u BiH – GSS Široki Brijeg, HGSS Posušje, GSS HBŽ, HGSS Mostar, GSS Jablanica, GSS Grude, i dva potražna tima sa psima, ukupno 53 spašavatelja, pa e pokrenuta je opsežna potraga za nestalom, koja je trajala do kasno u noć.

Kopirati
Drag cursor here to close