Cvijanović

Mediji puni krvi: Ratna priča iz Sarajeva i šutnja stranaca

Vijesti / Flash | 21. 09. 2016. u 13:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni kako je ratnohuškačka retorika koja dolazi iz Sarajeva tragična jednako kao što je tragična i šutnja međunarodne zajednice i izostajanje osude za militantne prijetnje koje dolaze iz bošnjačkih krugova.

"To je dokaz više o neizbalansiranom pristupu stranaca, ali i njihove nemoći da zauzmu realan smjer u tretiranju BiH. Nas u Republici Srpskoj ne zanimaju sukobi, zanima nas napredak Srpske i zaštita vlastitog identiteta", rekla je Cvijanović na pitanje Srne da prokomentira ''stalne provokacije koje dolaze iz političkog Sarajeva u vezi sa održavanjem referenduma o Danu Republike, pa čak i prijetnje oružanim sukobom u BiH u kojem će, kako kažu, Srpska nestati''.

Cvijanović je istaknula kako je upravo referendum jedan od instrumenata zaštite od nasrtaja i provokacija koji dolaze iz Sarajeva.

"Stvari su potpuno jasne - kad te provokacije prestanu, prestat će i želja za referendumima, ako se nastave – redat će se i referendumi", poručila je premijerka Srpske.

Inače, naslovnice medija u susjednoj Srbiji pune su krvi i naslova poput onog da Bakir Izetbegović priprema masakr, da ''u Sarajevu pripremaju veliko zlo i da hoće da kolju Srbe''.

Kopirati
Drag cursor here to close