Sve je jasno

McCain govorio o mogućnosti sankcioniranja bh. političara

Vijesti / Flash | 11. 04. 2017. u 19:43 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Odbora za Oružane snage američkog Senata, republikanski senator John McCain boravi u Sarajevu gdje se susreo sa bh. dužnosnicima. Na pres-konferenciji, odgovarao je i na novinarska pitanja.

Novinarka N1 upitala je senatora McCaina o tome mogu li se očekivati sankcije i drugim političarima zbog kršenja Daytoskog sporazuma kao što je to bio slučaj sa Miloradom Dodikom.

"Što se tiče Daytonskog mirovnog sporazuma, on je vrlo jasan. Ako postoji kršenje od strane pojedinaca ili organizacija onda očekujemo da se nešto poduzme. Ja ne mogu reći hoće li netko biti sankcioniran ili ne jer radi se o procesu koji je vrlo složen i vrlo dug, a koji prethodi takvom djelovanju ili poduzimanju određene aktivnosti. Ne mogu predvidjeti hoće li i protiv koga će biti podignute sankcije, ali zaista vjerujem da će Daytonski mirovni sporazum i dalje ostati na snazi i da će se provoditi", bio je odgovor McCaina, prenosi N1.

Podsjetimo, u siječnju je na službenoj internet stranici američkog Ministarstva financija potvrđeno da su predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku uvedene sankcije.
Dodikovo ime izlistano je na službenoj internet stranici Ureda za kontrolu imovine stranaca (Office of Foreign Assets Control - OFAC) u dijelu gdje su navedene osobe kojima su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.

OFAC izdaje listu osoba i organizacija koje predstavljaju prijetnju i kojima se zabranjuje ulaz i poslovanje na američkoj teritoriji.

Sankcije podrazumijevaju zabranu putovanja u SAD, zamrzavanje imovine u SAD-u, ali i zamrzavanje imovine u svim zemljama koje se pridruže sankcijama.

Kopirati
Drag cursor here to close