Velika Britanija

May se učvršćuje, prednost Konzervativaca najviša

Vijesti / Flash | 18. 04. 2017. u 17:52 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konzervativna stranka britanske premijerke Theresa May ima 21 posto prednosti nad vodećim opozicijskim Laburistima, najvišu otkako se vode statistike, sudeći po anketi javnog mnijenja provedenoj nakon što je May objavila prijevremene izbore za 8. lipanj.

Anketa The ICM/Guardiana provedena među 1.000 ljudi pokazala je da podrška Konzervativcima iznosi 46 posto glasača, rast za dva posto u odnosu na anketu provedenu tijekom vikenda, dok podrška Laburistima iznosi 25 posto, a Liberalnim demokratima 11 posto.

''Dok ulazimo u ovu kampanju jasno je da Laburisti moraju svladati pravu izbornu planinu, i njihovo čelništvo izgleda da je izgubilo užad i krampone u baznom logoru'', navodi u izjavi za javnost Martin Boon, direktor ICM Research.

Od tri među pet ispitanika izjavilo je da je May ispravno sazvala opće izbore, pokazala je anketa. Ankete ICM-a datiraju od ranih 1980-ih.

Premijerka May ranije je sazvala prijevremene izbore, navodeći kako joj je potrebno da ojača vlastitu poziciju tijekom pregovora o napuštanju Europske unije snaženjem podrške njezinom planu Brexita, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close