Protiv federalizacije

Mašić: Cilj Rezolucije je mir u BiH, dok HDZ želi podjele

Vijesti / Flash | 21. 03. 2017. u 17:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Cilj ove Rezolucije je apsolutni mir i stabilnost u ovoj zemlji kao i zaustava pravljenja konflikta u BiH. Ovo što smo vidjeli je da HDZ vrlo jasno želi podjelu zemlje. Po prvi put smo imali vrlo otvorene stavove HDZ-a, neupakovane u diplomatske rukavice Dragana Čovića" zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Damir Mašić, koji je za N1 govorio o današnjoj Rezoluciji o osudi federalizacije koja je usvojena u Parlamentu FBiH.

Upravo Mašić i SDP su bili podnositelji Rezolucije, za koju je istaknuo da su je podržali svi osim HDZ-a.

"Svi osim HDZ-a su podržali. Treća izborna jedinica je preteča nečemu što se zove treći entitet i što vodi ovu zemlju u veću podjelu. Dvotrećinska podrška u ovom parlamentu nije dugo iskazana, ne sjećam se kada je 70 zastupnika glasovalo jednoglasno za bilo što", dodao je Mašić.

Mašić smatra da u BiH nije ugrožen nijedan kolektivitet, nego grtađani koji su "matematička manjina i ne uživaju sva prava kao ostali.

''Kako će reagirati Čović i Izetbegović? Mi pokušavamo te interne dogovore ovim načinom djelovanja istjerati na čistac. Neka Bakir Izetbegović izađe pred građane BiH i kaže da želi dati Čoviću treću izbornu jedinicu. Ovo je test za SDA. Nakon usvajanja ove rezolucije, vidjet ćemo da li će se moći praviti dalji istupci HDZ-u", kazao je Mašić.

Dodao je i kako je ''HDZ spreman po cijenu svega gurati cjelokupnu situaciju dok ne dođe do svog cilja, a to je etnički čista izborna jedinica u kojoj će gospodin Čović biti apsolutni vladar svega".

Kopirati
Drag cursor here to close