TI BIH

Martinović: Broj žena u bh. politici sve manji

Vijesti / Flash | 13. 10. 2016. u 09:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S radom je danas u Sarajevu počela dvodnevna, druga TIBiH (Transparency International) Akademija političkog osnaživanja žena u okviru koje će se obraditi teme: učešće žena u politici, uloga integriteta i transparentnosti u politici te liderstvo i politika.

Potpredsjedavajuća Odbora direktora Transparency Internationala BiH Aleksandra Martinović istaknua je da će političke aktivistice imati priliku upoznati se sa praktičnim vještinama iz oblasti liderstva i ulogom žena u bh.politici, a posebno će biti obrađene teme koje ukazuju na značaj transparentnosti i integriteta u politici.

''Osnovni cilj ideje jeste pomaganje ženama da shvate svoju lidersku ulogu i uopće ulogu žena u politici, tj. ravnopravnog učešća spolova u vlasti'', naglasila je Martinović.

Nakon održane Akademije u Mostaru, političke aktivistice iz sarajevske regije imat će priliku da se upoznaju o praktičnim vještinama iz oblasti liderstva i ulogom žena u bh. politici, a posebno će biti obrađene teme koje ukazuju na značaj transparentnosti i integriteta u politici.

''Brojne su koristi od učešća žena u procesu donošenja odluka, ali broj žena u politici opada što pokazuju i rezultati nedavno održanih lokalnih izbora'', ističe Martinović.

Kopirati
Drag cursor here to close