Zdravstveni problemi

Martin Raguž podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ 1990

Vijesti / Flash | 23. 12. 2015. u 09:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martin Raguž podnio je ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice 1990 (HDZ 1990). 

''Zbog složenog zdravstvenog stanja i imperativa njegova žurnog rješavanja, primoran sam se povući se sa pozicije predsjednika HDZ-a 1990'', napisao je Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 u otvorenom pismu nakon što je Kolegiju stranke podnio ostavku.

Kako je za Bljesak.info potvrdio glavni tajnik stranke Ilija Cvitanović, Raguž je ostavku dostavio Kolegiju stranke, koja ju je prihvatila i predložila njega za vršitelja dužnosti predsjednika.

''Riječ je o ostavci zbog zdravstvenih problema. Kolegij je jednoglasno dao prijedlog Središnjem odboru da ja budem vršitelj dužnosti predsjednika'', rekao je za Bljesak.info Cvitanović i dodao kako će Središnji odbor zasjedati sredinom siječnja te donijeti odluku o unutarstranačkim izborima. 

Inače, Raguž je više mjeseci hospitaliziran u Fojnici zbog ozbiljnih problema s kralježnicom.

Raguž je u otvorenom pismu naveo kako je obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990, kao i kroz sve prethodne dužnosti u svom dugogodišnjem javnom djelovanju, ''uvijek davao sebe u punom smislu te riječi''.

''Zdravstveno stanje mi više ne omogućava takav pristup, stoga, iz osjećaja pune odgovornosti prema vođenju stranke u punom kapacitetu, odlučio sam se na ovaj korak. No i dalje ću, sukladno svojim mogućnostima, sudjelovati u stranačkim procesima i kao izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. Koristim prigodu kako bih se zahvalio na potpori koju sam imao obnašajući dužnost predsjednika HDZ-a 1990; obitelji, suradnicima, članovima, simpatizerima, glasačima, kao i sveukupnoj javnosti'', napisao je Raguž. 

Uz Božu Ljubića, Raguž je jedan od osnivača HDZ 1990. Na četvrtom saboru stranke koji se održao u srpnju 2013. Raguž je došao na mjesto Ljubića. Ubrzo nakon toga stranku su napustili "Ljubićevi ljudi", a kojima je stranka zamjerala pretjeranu bliskost s HDZ-om BiH.

''Bez obzira na formalne pozicije koje sam obnašao, uvijek sam bio i biću vođen idejom 'Ovo je naša zemlja'; Zemlja svih nas. Uredimo je po mjeri svih njenih naroda i građana. Podvucimo crtu pod ratove, međusobne podjele i okrenimo se ka izgradnji europske Bosne i Hercegovine'', naveo je Raguž i čestitao Božić i sretnu i uspješnu 2016. godinu. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close