Istraga

Marokanac koji je pucao u vlaku, boravio u Siriji

Vijesti / Flash | 22. 08. 2015. u 14:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marokanac Ayoub el Khazzani (25), koji je bio naoružan kalašnjikovom, nožem i pištoljem i koji je počeo pucati po vlaku u petak u Francuskoj, negirao je navode da je pokušao izvršiti teroristički napad.

Naoružani napadač tvrdi da je želio opljačkati putnike i da je pronašao napuštenu torbu s oružjem u jednom od parkova u Briselu, prenio je Sputnik News.

Naoružani napadač je ranio tri putnika prije nego što su ga američki marinci, koji su putovali istim vlakom, savladali, a policija uhitila.

Francuska je povećala sigurnosne mjere nakon niza napada povezanih s islamistima u i oko Pariza u siječnju 2015., uključujući pucnjavu u uredima satiričnog časopisa Charlie Hebdo u kojem je poginulo 12 ljudi.

Mediji navode da je El Khazzani posjetio Siriju i da su ga pratile pojedine policijske agencije Francuske i Španjolske. Antiteroristički tim iz Španjolske je izjavio da je ovaj Marokanac u Španjolskoj živio sedam godina, a zatim je prošle godine otišao u Siriju iz Francuske.

Francuski ministar Bernard Cazeneuve potvrdio je navode španjolskih istražnih organa da se El Khazzani priključio radikalnom islamskom pokretu. Prema navodima obavještajnih agencija oko 850 Francuza i oko 300 Belgijanaca je otišlo na ratišta u Siriju i Irak, dok su se stotine već vratile iz tih zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close