Jedini na inauguraciji

Marković Palma: Bit ću pravi srpski predstavnik na inauguraciji

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 18:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ja ću biti pravi srpski predstavnik, kao i uvijek do sada u pravom smislu te riječi. Mojim domaćinima u Washingtonu ću staviti do znanja da je Srbija kuća na putu na Balkanu i da najveća politička stabilnost u Europi upravo postoji u Srbiji'', izjavio je predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma uoči puta u glavni grad Sjedinjenih Američkih Država, gdje će nazočiti inauguraciji novog američkog predsjednika Donalda Trampa.

Naveo je da će to biti njegove poruke i za ulaganja i da Srbija želi surađivati s SAD-om, a naravno da se ne odriče onih zemalja s kojima tradicionalno ima dobru suradnju, piše Kurir.rs.

Pamtim što je Clinton radio Srbiji

''SAD su jedan od ključnih faktora za razvoj Europe, a posebno za Srbiju. Poznato je da sam podržao Donalda Trumpa u utrci za Belu kuću. Trumpa sam podržao zato što su se njegove poruke razlikovale od poruka koje je slala gospođa Clinton, imajući u vidu tko je njen muž i što je radio Jugoslaviji i Srbiji. Mi se i dan danas ne možemo oporaviti od NATO agresije i svi oni koji su izazvali te ratove su oslobođeni u Haškom tribunalu, a u tom sudu se sudilo samo Srbima i Haški tribunal je napravljen za Srbe i to nikada nisam mogao niti ću im zaboraviti ", kaže Marković.

" Na moju sreću i sreću Srbije pobijedio je Donald Tramp koji nije slao ratnohuškačke poruke u kampanji. Očekujem da bude manje ratova u svijetu i veće ekonomsku suradnje. To je nešto što će biti korisno i za Srbiju. Ja jesam jedini političar iz Srbije koji je pozvan na inauguraciju u Washington i očigledno da je neko pratio sve te moje poruke i sve što sam radio posljednjih godina. I nije baš slučajno da izaberu mene, da ja budem netko tko će nazočiti jednom tako visokom činu. Pored inauguracije imat ćemo više sastanaka u Washingtonu s nekoliko američkih gradonačelnika i gospodarstvenika i ja očekujem, kao i uvijek do sada, da ćemo i u SAD-u naći nekog investitora zainteresiranog za ulaganja u našoj zemlji", izjavio je Marković.

Sam plaća put

Palma je ranije najavio kako putuje redovnom avionskom linijom iz Frankfurta, te kako cijeli put plaća on sam, iz vlastitog džepa.

''Put plaćam sam iz mog džepa, ne parama Vlade Srbije, niti Skupštine grada Jagodine, a hotel mi plaća jedan naš poslovni čovjek u SAD-u'', rekao je Marković, a prenosi Blic.rs.

Kazao je i da posljednjih dana uči engleski i rekao je da mu "dobro mu ide" i podsjetio da je "bez obzira na znanje jezika", doveo 11 investitora iz Italije, iako ne zna talijanski.

Još jednom je izrazio je uvjerenje da će Srbija imati velike koristi od novoizabranog predsjednika SAD-a.

Dodao je i da se iz SAD-a vraća 22. siječnja, kada će se i obratiti novinarima.

Inače, Dragan Marković zvani Palma, srpski je političar i predsjednik Skupštine grada Jagodine. Bivši je gradonačelnik Jagodine.

Nadimak je dobio je po prijevozničko-trgovinskom poduzeću Palma čiji je vlasnik. Kasnije je osnovao i televiziju Palma Plus koja pokriva dvije trećine prostora Republike Srbije.

Po navodima Wikipedie u politički život uključio se 1993. godine kad je s Željkom Ražnatovićem - Arkanom i Borislavom Pelevićem osnovao Stranku srpskog jedinstva. Nakon Arkanovog ubojstva stranku su vodili Borislav Pelević i Dragan Marković. Marković se s pristašama odvojio se od SSJ 15. veljače 2004. godine i u Jagodini osnovao novu stranku Jedinstvena Srbija, koja je osvojila najviše glasova u Jagodini i Pomoravlju.

Zbog javnih izjava protiv LGBT populacije protiv Markoviću je Prvi osnovni sud u Beogradu studenoga 2011. godine donio presudu za teški oblik diskriminacije, definiran kao izazivanje i poticanje neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti na osnovi seksualne orijentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close