Organizirani kriminal

Markić, Begluk i Mandal osuđeni na ukupno 15,5 godina zatvora u Mostaru

Tako je Sudsko vijeće kojim je predsjedavao Elis Sultanić ovu trojku osudilo za kaznena djela razbojništva i teške krađe.
Vijesti / Flash | 17. 12. 2021. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županijskom sudu Mostar u četvrtak je izrečena presuda Alenu Begluku (36), Jozi Markiću (37) i Enisu Mandalu (36), koji su optuženi u slučaju poznatom kao ''Orka'', a u kojem se terete za organizirani kriminal u vezi s razbojništvom i teškim krađama, piše Avaz.

Tako je Sudsko vijeće kojim je predsjedavao Elis Sultanić ovu trojku osudilo za kaznena djela razbojništva i teške krađe i to, Begluka na 7,5 godina, Markića na 5,5 godina, a Mandala na 2,5 godine zatvorske kazne.

Advokati optuženih, Branko Karadeglić, Nada Dalipagić  i Adnan Beganović su najavili podnošenje žalbe na ovu presudu prema Vrhovnom sudu F BiH, a isto će, po dobivanju pismenog otpravka učiniti i Tužiteljstvo HNŽ.

Inače, Begluk, Markić i Mandal su dio grupe od 12 osoba koliko ih je bilo obuhvaćeno optužnicom i oni se, za razliku od ostalih nisu nagodili s Tužiteljstvom HNŽ.

Među onima koji su se nagodili s Tužiteljstvom HNŽ, podsjetimo, je i Rahman Begluk (34), koji je označen kao vođa bande, a kojem je, prema sklopljenom sporazumu o priznanju krivice izrečena zatvorska kazna u trajanju od sedam godina.

Ova grupa se, prema optužnici, a nakon uhićenja u akciji koju su izveli pripadnici Federalne uprave policije (FUP), teretila da su od 2014.godine pa sve do rujna 2019., kada su uhićeni, počinili više od 20 razbojništva i teških krađa na području Hercegovine,a li i Kantona Sarajevo.

Nijedan od njih jučer nije sudjelovao izricanju presude. Markić i Begluk  su nakon godinu i po pritvora pušteni da se brane sa slobode. U međuvremenu je Markić zbog drugog kaznenog djela ponovno pritvoren, a u pritvoru je i Mandal.

Kopirati
Drag cursor here to close