Stop teroru šatoraša

Manji sukob sudionika marša "Stop teroru šatoraša" i policije

Vijesti / Flash | 21. 02. 2015. u 15:11 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je zaustavila 500-tinjak sudionika prosvjednog marša ''Stop teroru šatoraša" na križanju Savske i Vukovarske u Zagrebu. Došlo je do manjeg sukoba. Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba ozlijeđena, a više privedenih.

Na mjestu prosvjeda branitelja u Savskoj 66 je oko 600-tinjak branitelja koji su čekali sudionike marša.

Policija je stvorila tampon zonu između njih kako ne bi došlo do sukoba izravnom kontaktu s braniteljima koji su se mahom u vojnim odorama, okupili u Savskoj, stotinjak metara ispred broja 66.


U prvim braniteljskim redovima nalaze se ratni vojni invalidi u kolicima, a svi uzvikuju Hrvatska, Hrvatska i pjevaju Zovi, samo zovi.

Nekoliko stotana metara niže, na križanju Savske i Vukovarske, gdje je policija prepriječila put "antibraniteljskoj" koloni, prosvjednici također uzvikuju Hrvatska, Hrvatska, Hoćemo se slobodno kretati, Hoćemo u Savsku, Mito i korupcija - hrvatska policija, Ovo je represija, a jedan od prosvjednika je policiji doviknuo kako braniteljima nije priječila put kada su se oni u prosvjednoj koloni kretali gradom.

'Hvala policajcima što su nas čuvali, ali nisu trebali. Ovo je bio miran prosvjed' - kazala je Mirela Mirt te pozvala prosvjednike da se mirno raziđu, međutim oni još stoje na Vukovarskoj.

S druge strane ulice došli su Bad Blue Boysi, a kolona antišatoraša okrenula se natrag prema Savskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close