Osuđuju nasilje

Mamićevi odvjetnici: Ovo nije prvi napad na našeg klijenta

Vijesti / Flash | 22. 08. 2017. u 18:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnici Zdravka Mamića reagirali su na napad vatrenim oružjem i ranjavanje njihova klijenta u utorak u Tomislavgradu, ističući kako to nije prvi napad na Mamića, iako je ovaj s najdalekosežnijim posljedicama, te su pozvali na pokretanje svih raspoloživih mehanizama u zaštiti Ustavom i zakonom zajamčenih prava svih pojedinaca, pa tako i Zdravka Mamića.

"Kao branitelji Zdravka Mamića, Maria Mamića i Zorana Mamića ovim putem osuđujemo svaki oblik nasilja bez obzira čime je isto motivirano", navodi se u priopćenju zagrebačkog Odvjetničkog ureda M&S Partners.

Budući da su nadležna tijela BiH tek počela kriminalističko istraživanje okolnosti napada vatrenim oružjem i ranjavanje Zdravka Mamića, njegovi odvjetnici kažu kako će se u ovom trenutku suzdržati od davanja bilo kakvih izjava koje bi koji način mogle utjecati ili se pak tumačiti kao pokušaj utjecaja na tijek istrage.

Međutim, ističu iz Odvjetničkog ureda M&S Partners, budući da ovo nije prvi napad na Zdravka Mamića već samo s najdalekosežnijim posljedicama, žele ukazati na nužnost pokretanja svih raspoloživih mehanizama u zaštiti Ustavom i zakonom zajamčenih prava svih pojedinaca, pa tako i Zdravka Mamića s ciljem preveniranja bilo kakvog daljnjeg oblika nasilja.

Ujedno, apeliraju na medije i njihove predstavnike u vezi s, kako navode, "njihovom odgovornosti, osobito glede situacija u kojima isti daju medijski prostor i pozornost javnim osobama, stručnjacima, udrugama i njihovim predstavnicima, koji svojim istupima kroz medije šire izravnu, a neargumentiranu netrpeljivost prema Zdravku Mamiću, budući da je isto zasigurno potaknulo nasilje prema njemu".

Mamićevi odvjetnici stoga u priopćenju mole predstavnike medija da i o ovom i o drugim događajima, "odnosno sudskim postupcima vezano uz Zdravka Mamića, objektivno informiraju javnost, sukladno pravilima novinarske profesije i etike, poštujući pri tome presumpciju nevinosti Zdravka Mamića".

Zdravka Mamića nepoznati napadači napali su iz vatrenog oružja, pogodivši ga metkom u nogu u utorak prijepodne u zaseoku Vidovićima, u mjestu Zidinama kraj Tomislavgrada (BiH), gdje je Mamić došao sa svojom obitelji kako bi sudjelovao na misi zadušnici za pokojnog oca.

Napad na Mamića se dogodio odmah nakon što je izašao iz vozila, a pogođen je metkom u natkoljenicu. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u lokalnom Domu zdravlja, Mamić je svojim automobilom prevezen u Zagreb.

 

U međuvremenu Zdravko Mamić je nakon napada u Hercegovini stigao u bolnicu Sv. Duh u Zagrebu gdje su liječnici utvrdili da ima prostrijelnu ranu desne natkoljenice.

Mamićeva je sreća što metak nije oštetio glavne krvne žile, živce i kosti, ali će svejedno morati ostati nekoliko dana u bolnici, saznaje Jutarnji.hr.

Nakon pregleda i pretraga, Mamić je smješten na odjel ortopedije, koji inače vodi liječnik hrvatske nogometne reprezentacije Saša Janković. U slučaju da poželi putovati s momčadi Dinama na utakmicu u Albaniju to će morati učinitzi na vlastitu odgovornost.

 

Kopirati
Drag cursor here to close