Pravda za sve

Maloljetni čapljinski prijestupnici kazne će izdržavati društveno-korisnim radom

Vijesti / Flash | 10. 03. 2015. u 17:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta ''Pravda za sve'' u Čapljini je danas održan okrugli stol na kojemu su prezentirana postignuća i gdje su predloženi daljnji koraci u realizaciji Akcijskog plana prevencije maloljetničkog prijestupništva.

Općina Čapljina je u okviru Akcijskog plana stvorila preduvjete za realizaciju Zakona koji se bavi maloljetnicima koji su u sukobu sa zakonom.

Javno komunalno poduzeće Čapljina, Dom za stare i iznemogle Čapljina i Crveni križ Čapljina su tri institucije u kojima će maloljetni prijestupnici s područja čapljinske općine odrađivati kazne u vidu društveno-korisnog rada.

U ovom projektu općina Čapljina se zajedno sa implementatorima projekta  fokusirala na razvijanje i primjenu alternativnih mjera pri postupanju sa djecom u sukobu sa zakonom na razini općine, kao i prevenciju maloljetničkog prijestupništva.

Projekt ''Pravda za sve'' provodi UNICEF u suradnji sa Švedskom agencijom za razvoj (SIDA), Švicarskom kooperacijom za razvoj (SDC) i nadležnim resornim ministarstvima i institucijama na državnoj, entitetskoj i županijskoj razini, te Centrom za ljudska prava u Mostaru, nevladinom organizacijom koja pruža podršku implementaciji aktivnosti.

Vrijedi istaknuti kako je Općina Čapljina sudjelovala u prethodnoj fazi realizacije projekta i dala veliku podršku u implementaciji projekta ''Zaštita djece izložene riziku i kontaktu sa zakonom u BiH'' u razdoblju od 2010.-2013., u sklopu kojeg je pružena podrška općinama i gradovima u BiH sa ciljem stvaranja uvjeta za primjenu alternativnih mjera prema maloljetnicima u sukobu sa zakonom, kao i prevenciju maloljetničkog prijestupništva.

Kopirati
Drag cursor here to close