Vučićev Dan mladosti

Mala raja iz Mostara Vučiću izmamila osmjeh na licu

Vučić je domaćin djeci koja su u glavni grad Srbije došli iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, pripremio im i prigodne poklone
Vijesti / Flash | 05. 03. 2022. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Topportal.info / Djeca iz regije na prijemu kod Aleksandra Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas djecu srpske nacionalnosti iz regije, i poručio im da je Srbija njihova zemlja, u kojoj su svoji na svome, i u kojoj će ih uvijek dočekati ljubav, odakle god da dolaze.

Vučić je domaćin djeci koja su u glavni grad Srbije došli iz Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, pripremio im i prigodne poklone, ali su i oni njemu izmamili osmjeh na lice poklonom koji su mu uručili, a darovali su mu ikonu Bogorodice, prenosi topportal.info.

Foto: Topportal.info / Djeca iz regije na prijemu kod Aleksandra Vučića

Citirajući čuvenog Miku Antića, koji je napisao stih “da bi se istinski voljelo treba odrasti do djeteta”, taj mudri i opominjući sitih iz pjesme “Ljubav”, Vučić je rekao da osjeća potrebu da im se ispriča u ime svih odraslih, jer nijedan izazov koji je pred njima nisu sami napravili niti ga zaslužili.

“Nisu svi među nama odraslima u svijeta, odrasli do djeteta. Nijedan izazov pred vama niste sami napravili, niti zaslužili, već ste ga naslijedili od nas odraslih, ali ne i doraslih svemu. Nikada nijedno dijete nije počelo rat, srušilo burzu, niti ostavilo na ulici nekoga, bez doma, roditelja i djece”, rekao je Vučić.

Poručio je da je generacija odraslih dužna ispriku za sve što se događa, što generacija djece odrasta plašeći se rata, nestašice hrane, nuklearne katastrofe.

Foto: Topportal.info / Djeca iz regije na prijemu kod Aleksandra Vučića

Poručio je da je Srbija danas oaza mira, stabilnosti i ljubavi, dodajući da može to da kaže u ovom dekadentnom i uzavrelom svijetu, u kojem vladaju histerija i mržnja.

“Uvijek na pameti ljubav, ona je kao snaga – ako je više trošite, više ćete je imati. Gajite ljubav, ljubite svoje roditelje, drugove, srpski narod. Volite svoju kuću Beograd, i svoj dom Srbiju. Ovdje ste svoji na svome, ovdje će vas uvijek sačekati ljubav odakle god da ste”, poručio im je Vučić.

On je zahvalio i njihovim nastavnicima, koji ih ,kaže, uče srpskom jeziku, kulturi, da vole Srbiju, a od toga ne postoji važnija stvar.

“Bez vas pitanje je koliko bi ova divna djeca znala i razumjela i tko su i odakle i kakvi su im krojeni i gdje su uvijek dobrodošli”, rekao je Vučić.

Foto: Topportal.info / Djeca iz regije na prijemu kod Aleksandra Vučića

U ime djece iz regije Sanja Šagovnović iz Mostara se zahvalila predsjedniku na prijemu, rekavši da sa još osmero djece, dolazi iz Prosvjetine škole u Mostaru, kako je dodala, najljepšeg grada s juga BiH.

Ona je ukazala je da su sa njom još djeca iz Vukovara, Kumanova, Starog Nagorišana, Kopra i da su svi sretni što su u Srbiji, što su kroz petodnevni kamp imali prilike da se druže, ali prije svega obiđu znamenja u Srbiji.

“Dolazimo iz različitih krajeva i svako ima specifičnu priču, ali svi imaju zajedničku ljubav prema Srbiji i svom narodu, i jaku želju da očuvamo svoj identitet”, rekla je Jovana.

Foto: Topportal.info / Djeca iz regije na prijemu kod Aleksandra Vučića

Zahvalila se predsjedniku na svemu što čini da Srbija bude jak oslonac za Srbe u regiji i posebno zahvalila za podršku Srbima u Mostaru, pomoć u obnovi Saborne crkve, koja je simbol identiteta mostarskih Srba.

Poželjela je da predsjednik Srbije posjeti Mostar, Prosvjetinu školu u mnoga druga mjesta i na kraju mu čestitala rođendan i poželjela mnogo osobnog i obiteljskog uspjeha, ali prije svega puno uspjeha za Srbiju. Djeca iz Mostara Vučiću su poklonila sliku grada i Saborne crkve.

Kasnije su zajedno izrezali i rođendansku tortu s predsjednikom Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close