Nema ''prekrajanja''

Makedonija: Odbijen i posljednji prigovor na izbore

Vijesti / Flash | 18. 12. 2016. u 10:35 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državna izborna komisija Makedonije sinoć je odbila i posljednji prigovor na parlamentarne izbore u toj zemlji koji su održani 11. prosinca.

Odlučujući po prigovoru socijaldemokrata na proces u izbornoj jedinici Tearce, na sjeverozapadu Makedonije, četvero članova Komisije bilo je za njegovo prihvaćanje, četvero je bilo protiv, dok je predstavnik albanske partije DUI bio uzdržan. Za prihvaćanje prigovora bila je neophodna većina glasova.

Komisija je ovim završila svoj rad, jer je to bio posljednji prigovor na izborni proces o kome je odlučivala.

Od sinoć počinje rok od 24 sata za podnošenje žalbi Upravnom sudu Makedonije, koji ima rok od 48 sati da donese odluku o tim žalbama.

Komisija je dosad prihvatila samo jedan prigovor, koji je podnio albanski Pokret BESA, i poništila glasovanje na jednom izbornom mjestu u Gostivaru, dok su svi ostali prigovori opozicije odbijeni, prenosi Tanjug.

Ponovljeno glasovanje na biračkom mjestu sa samo 800 birača u Gostivaru moglo bi eventualno da promijeni rezultat izbora, s obzirom na to da je on vrlo tijesan - 51:49, u korist vladajuće VMRO-DPMNE.

Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski je prethodno poručio, obraćajući se svojim pristalicama okupljenim ispred sjedišta Državne izborne komisije, da ta stanka neće priznati prekrajanje izborne volje građana i eventualno ponavljanje izbora.

Kopirati
Drag cursor here to close