Revolt se nastavlja

Makedonci ponovno na ulicama traže smjenu predsjednika Ivanova

Vijesti / Flash | 04. 05. 2016. u 09:17 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građanska inicijativa "Prosvjedujem" u utorak je nakon stanke ponovno održala prosvjede u Skoplju i drugim makedonskim gradovima na kojima su prosvjednici tražili ostavke predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova i povlačenje njegove odluke o aboliciji odgovornih u aferi "prisluškivanja", kao i odgodu izbora zakazanih za 5 lipnja.

Kako prenosi Tanjug, prosvjed u Skoplju počeo je okupljanjem ispred zgrade Specijalnog javnog tužiteljstva, a zatim su građani krenuli prema zgradi Sobranja.

Policija je postavila kordon ispred zgrade Osnovnog suda Skoplju gdje su građani uzvikivali da je Makedoniji potrebna pravna država i bacali boju kao i na ranijim prosvjedima. Zatim su se prosvjednici uputili do zgrade vlade.

U Bitoli prosvjednici su se okupili ispred zgrade općine gdje su zatražili i ostavku gradonačelnika Vladimira Taleskog. Prosvjed u Bitoli je završen mirno a prosvjednici su poklonili policajcima uskršnja jaja, nakon čega su se razišli.

U Strumici građani su se također okupili ispred općine nakon čega su prošetali središnjim gradskim ulicama uz povike "Nema pravde, nema mira". Skup je završen bez incidenta.

U Prilepu su građani poručili da je "da se revolt nastavlja".

Kopirati
Drag cursor here to close