Zbog igara na sreću

Majkić: Iza odluke o popisu stanovništva stoji HDZ

Vijesti / Flash | 30. 05. 2016. u 09:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za koju je predložena samo jedna točka dnevnog reda - Informacija Vijeća ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

Kako javlja reporter N1 Boris Brezo, zastupnik SDP-a u Zastupničkom domu PSBiH Denis Bećirović je kazao da je rasprava o popisu ustvari nepotrebno prebrojavanje krvnih zrnaca.

Dušanka Majkić je dodala da iza odluke o popisu stoji HDZ, zbog zakona o igrama na sreću u FBiH koji je iznenada povučen.

Prijedlog da Vijeće ministara dostavi navedenu informaciju tada nije podržan, pa su zastupnici SNSD-a zatražili održavanje hitne sjednice Doma.

Direktor pri EUROSTAT-u i predsjedavajući Međunarodne promatračke misije za popis u BiH (IMO) Pieter Everaers izjavio je proteklog tjedna u Sarajevu da je metodologija za obradu podataka, uključujući i utvrđivanje statusa rezidentnog stanovništva, koju je utvrdio Središnji popisni zavod BiH, u skladu s preporukama IMO-a.

Kopirati
Drag cursor here to close