Sigurnost građana

Majkić: Bitku s vehabijama moraju početi i završiti Bošnjaci

Vijesti / Flash | 21. 02. 2013. u 23:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"BiH se sve više kreće u pravcu radikalnog islama, a sve manje prema Europi, upozorila je zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić, ocjenjujući da ključnu bitku s vehabijama u BiH “treba da počnu i završe Bošnjaci”.

Majkićeva je u izjavi za Srnu istakla da u bošnjačkoj politici nema onih koji će se boriti protiv radikalnog islamizma.

Sigurnosne agencije šute i miruju, ali se nadam da oni koji trebaju voditi računa o sigurnosti građana ove zemlje prate što oni rade”, istakla je Majkićeva, napominjući da postoji još mnogo pitanja na koje se čeka odgovor.

Komentirajući najavu čelnika vehabija iz Gornje Maoče Nusreta Imamovića i Bilala Bosnića, koji su ranije uhićeni zbog terorizma ili poticanja na izvršenje tog kaznenog djela, o održavanju javne tribine o “savršenstvu šerijata”, Majkićeva je upozorila da je neophodno da se takve osobe pažljivo motri .

“Kao predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost postavila sam pitanja Ministarstvu sigurnosti BiH na koje je dužno da odgovori, zajedno sa svim sigurnosnim agencijama s kojima koordinira. Vidjet ćemo u kome smjeru će se to odvijati”, podsjetila je ona.

Majkićeva je istakla da se “pojavljuju nova mjesta gdje se okupljaju vehabije i koja se dovode u vezu s radikalnim pokretom, a da još nije dobiven odgovor na pitanje što se događa u Gornjoj Maoči, tko tamo živi, koliko djece ide u školu, kako je moguće da tamo nitko ne izlazi na izbore “.

“Porukama koje šalju radikalni islamisti isključivo bi trebalo da se bave oni koji se bave politikom, dakle bošnjački lideri. Međutim, vidimo kako pokazuju svoj odnos prema ovom problemu - član Predsjedništva BiH ode u Iran, a ne zanima ga što se događa u Bruxellesu i kakvi su stavovi Bruxellesa “, navela je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close