makar vaki

Majka priroda u Mostaru

Vijesti / Flash | 05. 08. 2016. u 13:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako to obično biva kod nas, nakon što se nešto sredi i uredi, o kvaliteti i ravnoći radova ovog puta nećemo, sve se prepusti Majci Prirodi da se ona brine o nečemu.

Ovoga puta, Majka je u Ulici kralja Tvrtka u Mostaru doslovno počela grliti pločnik, pa se s ''ničije zemlje'' žbunje širi i prijeti da grad dobije još jednu džunglu. A njih ne manjka.

Nakon što je radove na popločavanju ulice pratilo upozorenje nadglednika radova da se prostor za zelenu površinu - koja će možda nekada biti zelena - ne gradi kako treba, zelenilo je ipak dobilo krila, ispod krila trpa se smeće, a nitko o tome ne vodi računa.

Reći će netko kako je to ničija zemlja, a onda bi se taj nitko trebao pobrinuti za procvat džungle. S druge strane, reći će oni koji su na kolektivnom godišnjem kako postoje puno važnije stvari. S treće strane, ako je ima, trebao bi netko zavapiti Gradu kako se uništava rekonstruirano. I to izvikano rekonstruirano, a još, navodno, neatestirano.

Prešutjeli su mnogi smiješnu izvedbu biciklističke staze, prešutjeli su neravne ploče, prešutjeli su loše predviđen prostor za travu i stabla, koja će onako posađena za koju godinu podignuti ploče. Prešutjet će i ovo. I čekati opet Majku Prirodu.

Kopirati
Drag cursor here to close