Teške ozljede

Maglaj: Nakon udara struje na vagonu, djevojčica životno ugrožena

Vijesti / Flash | 21. 07. 2016. u 06:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U blizini Željezničke stanice u Maglaju u srijedu u 20:30 sati, dogodila se nesreća u kojoj teško ozlijeđena maloljetna djevojčica A. B. (13), saznaje 'Dnevni avaz'.

Do nesreće je došlo tako što se djevojčica popela na jedan od vagona-cisterni na Željezničkoj stanici Maglaj te ušla u strujni krug.

Ozlijeđena, ali u svjesnom stanju, bila je sve do brzog dolaska Hitne pomoći i pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj koji su izvršili njenu evakuaciju s vagona i transport do Doma zdravlja Maglaj.

Nakon ukazane pomoći u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Maglaj, djevojčica je u svjesnom stanju ali s teškim tjelesnim ozljedema, opekotinama koje su zahvatile veći dio tijela, upućena na Urgentni blok Kantonalne bolnica Zenica.

Djevjčica A. B. nakon pregleda u Kantonalnoj bolnici u Zenici hitno je prebačena u Sarajevo na Univerzitetsko klinički centar na Odjel plastične kirurgije s opekotinama trećeg stupnja, potvrdio je za 'Avaz' Ermin Ruščukić, dežurni liječnik Urgentnog bloka KB Zenica.

"Djevojčica je otišla odavde s opekotinama koje su zahvatile veliku površinu kože te je životno ugrožena. Sama količina opečene kože ukazuje na jedno ozbiljno stanje", kazao nje Ruščukić.

Kopirati
Drag cursor here to close