Otkazan let

Magla se digla, a Mogherini ne dolazi

Vijesti / Flash | 02. 03. 2017. u 10:37 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posebni let kojim je trebala visoka predstavnica za vanjsku i sigurnosnu politiku EU i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini doletjeti iz Podgorice za Sarajevo je otkazan, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić.

Dodala je da se "magla koja je jutros bila na Sarajevskom aerodromu potpuno digla, tako da razlog otkazivanja leta nije poznat".

Visoka predstavnica Europske unije za vanjske odnose i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini izrazila je danas nadu da će u što skorije vrijeme moći dogovoriti novu posjetu Bosni i Hercegovini jer je današnja odložena.

Planom posjete bilo je predviđeno da se Mogherini susretne s predsjedajućim i članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem, Draganom Čoviće i Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem te održi predavanje studentima osam javnih sveučilišta.

Predsjedavajući Zvizdić ranije je kazao da Mogherini donosi veoma važne poruke za BiH, a to je da su vrata EU otvorena za BiH, ali i da će od dinamike ispunjavanja uvjeta koji su postavljeni pred BiH ovisiti i brzina pristupanja EU.

Kopirati
Drag cursor here to close