hjesu li odustali?

Magazinović: Što je sa zakonom o vjerskim praznicima?

Vijesti / Flash | 07. 10. 2015. u 13:04 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Saša Magazinović upitao je zašto Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika nije na dnevnom redu današnje sjednice Doma.

Napomenuo je da su mediji objavili da je Vijeće ministara utvrdilo taj zakon, koji je isti, kaže Magazinović, kao i onaj koji je ranije u Zastupničkom domu odbijen uz obrazloženje da se ne može donositi zakon o vjerskim praznicima dok BiH nema zakon o državnim praznicima.

Upitao je, je li Vijeće ministara odustalo do tog zakona, a predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica -HDZBiH) je kazala da će na dnevnom redu taj zakon biti kada se ispune svi proceduralni uvjeti.

Prema tom zakonskom rješenju, zaposleni u svim institucijama, organima, organizacijama, poduzećima i svim drugim oblicima organiziranja za obavljanje djelatnosti i usluga na teritoriji BiH bi trebali imati pet plaćenih neradnih dana u vrijeme vjerskih praznika.

Zastupnik SDP-a Denis Bećirović podnio je ranije ostavku na članstvo u Zajedničkoj komisiji za ljudska prava PSBiH jer smatra da ne može obavljati tu dužnost u zemlji u kojoj je u jednom njenom dijelu jednom narodu uskraćeno pravo na bosanski jezik.

Bećirović je tražio da to bude jedna od točaka dnevnog reda sjednice, ali je Krišto pojasnila da se o tome ne raspravlja, no dodala je da je Kolegij Doma o tome vodio raspravu te je najavila da će kada SDP predloži drugu osobu u tu komisiju biti načinjena izmjena odluke o imenovanju.

Sjednica je nastavljena raspravom o Prijedlogu zakona o azilu.

Kopirati
Drag cursor here to close