Puštanje iz pritvora

M. Klaić: Veleposlanik poveznica s uhićenim braniteljima

Vijesti / Flash | 04. 12. 2016. u 11:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Puštanje iz pritvora uhićenih branitelja HVO-a, koji su proveli 30 dana u pritvorskim jedinicama u Busovači i Zenici, u Županiji posavskoj donijelo je olakšanje u obitelji uhićenih, među branitelje i građane te županije.

Svoje zadovoljstvo među prvima iskazao je Marijan Klaić, predsjednik Vlade Županije posavske kojem je tu vijest telefonom priopćio veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

''Osoba koja nam se prva javila o puštanju iz pritvora naših branitelja i zapovjednika je gospodin Del Vechio. Bio nam je cijelo ovo vrijeme poveznica s pritvorenicima i prva osoba koja ih je tamo obišla i ohrabrila'', kazao je u izjavi za Fenu premijer Klaić.

Dodao je kako je Županijska Vlada cijelo vrijeme bila u koordinaciji s Udrugama Domovinskog rata i budno pratila sva dogđanja ali i poduzimala konkretne korake sukladno sa zakonom.

''Oformili smo Koordinacijsko tijelo za pomoć i suradnju s obiteljima osumničenih. Udruga Hvidra Županije posavske otvorila je i podračun na koji se mogu uplatiti sredstva za pravnu pomoć braniteljoma. Sretni smo sto su branitelji pušteni iz pritvora i siguran sam da će dokazati svoju nevinos'', ustvrdio je premijer Klaić.

Istaknuo je kako nisu vodili napadački rat, već da su se na ovom području čitavo vrijeme branili i obranili.

''Obrana je bila čista. Ovdje nije bilo masovnih grobnica i zločina, pa zar zbog svega toga trebaju odgovarati naši zapovjednici i svi mi branitelji'', zaključio je premijer Klaić.

Kopirati
Drag cursor here to close