MUP RS

Lukač: Političar sam koliko moram biti

Vijesti / Flash | 17. 11. 2016. u 07:54 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će policija u Srpskoj raditi svoj posao bez obzira na to tko je na vlasti u nekoj općini i da će surađivati sa svima jer je to njena zakonska obaveza. On je sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske /RTRS/ rekao da je protiv toga da se politika miješa u rad policije.

"Političar sam samo onoliko koliko moram", naglasio je Lukač i dodao da je na prvom mjestu policajac. Komentirajući nedavnu tvrdnju načelnika općine Teslić Milana Miličevića da ne postoji dobra komunikacija sa policijskim strukturama, Lukač je naveo da policija nije dužna da o svemu obavještava načelnika bilo koje općine, ali da će dostaviti svaku informaciju koja bude zatražena ako to ne ugrožava istragu.

Lukač je poručio da će MUP Republike Srpske rješavati sva kaznena djela, bez obzira na to jesu li izvršena iz političkih motiva ili čisto kriminalnih. Govoreći o slučaju ubojstva Milana Vukelića u Banjaluci, Lukač je naglasio da će MUP Republike Srpske nastojati da rasvijetli ne samo ovo, već sva neriješena ubojstva iz ranijeg perioda, napominjući da su za to potrebni materijalni dokazi na osnovu kojih bi tužiteljstvo moglo podići optužnicu.

"Radit ćemo na tome. Nećemo zaboraviti nijedno staro ubojstvo", rekao je Lukač i dodao da ubojstvo Vukelića opterećuje Banja Luku. On je naveo da su jučerašnji pretresi i uhićenja na području Centra javne sigurnosti Banja Luka, koje su pripadnici ovog centra proveli sa Upravom MUP-a Srpske za organizirani i teški kriminalitet, povezani sa rasvjetljavanjem razbojništava iz ranijeg perioda i jednog ubojstvo starog desetak godina.

Lukač nije želio da kaže o kojem ubojstvu je riječ, ali je potvrdio da će još jedan broj osoba biti saslušan. On je ocijenio da je sigurnosna situacija u Republici Srpskoj u ovoj godini u više navrata bila veoma složena, ali da je MUP Srpske odgovorio svim zadacima veoma profesionalno.

Lukač je podsjetio da je u Republici Srpskoj bilo mnogo događanja - prosvjeda, mitinga, kontramitinga, te osiguravanje skupa u Potočarima, lokalnih izbora i referenduma. On je čestitao svim pripadnicima MUP-a Srpske na njihovom angažiranju koje je bilo presudno u svemu tome, jer su dali mnogo energije, vlastitog zalaganja i znanja da bi održali javni red i mir, te sigurnost na visokom nivou, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close