Anketni odbor

Lukač: Odazvat ću se pozivu na saslušanje

Lukač je rekao da Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka i dalje radi na ovom slučaju, zajedno s policijom, čiji su svi kapaciteti angažirani, kako bi se došlo do rasvijetljena ovog slučaja.
Vijesti / Flash | 15. 05. 2018. u 17:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač je potvrdio da će policija biti na raspolaganju skupštinskom Anketnom odboru, kojem će dostaviti sve tražene podatke u vezi s slučajem stradanja Banjalučanina Davida Dragičevića, a koje su dosad utvrdili istragom.

Potvrdio je da će se svi pojedinci iz MUPRS-a odazvati pozivu Anketnog odbora na saslušanje.

''Nadam se da će ljudi koji sudjeluju u radu ovog anketnog odbora profesionalno i odgovorno pristupiti ovom zadatku te utvrditi sve činjenice kako bi na određen način pomogli u razrješenju ovog slučaja'', rekao je Lukač u izjavi novinarima.

Izrazio je nadu da neće biti, kako je naveo, političkih zaključaka u radu ovog odbora.

Lukač je rekao da Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka i dalje radi na ovom slučaju, zajedno s policijom, čiji su svi kapaciteti angažirani, kako bi se došlo do rasvijetljena ovog slučaja.

Anketni odbor Narodne skupštine RS-a, koji ima za cilj sagledavanje svih relevantnih činjenica u vezi sa stradanja Davida Dragičevića, zatražio je danas od ministra unutarnjih poslova RS-a Dragana Lukača, Zavoda za sudsku medicinu, predsjednika RS-a Milorada Dodika i Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka da im do četvrtka, 17.svibnja, dostave sve informacije u vezi s stradanjem ovog mladića iz Banje Luke.

Predsjednik ovog skupštinskog odbora Branislav Borenović je rekao da su na prvoj konstitutivnoj sjednici odlučili da dva člana grupe “Pravda za Davida” sudjeluju u radu Anketnog odbora, čije sjednice će biti otvorene za javnost.

Sljedeća sjednica bit će održana u petak, 18. svibnja, kada će, kazao je, uzeti izjavu od direktora Zavoda za sudsku medicinu, patologa Željka Karana te načelnika Uprave MUPRS-a za organizirani i teški kriminal Darka Ilića.

Borenović je u izjavi novinarima potvrdio i da će izjave uzeti i drugih osoba, kao što je ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač, te Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije i glavni tužitelj banjalučkog tužilaštva Želimir Lepir i drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close