Banja Luka

Lukač: Iz policije procesuirati sve koji se bave kriminalnim aktivnostima

Vijesti / Flash | 08. 07. 2015. u 13:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je MUP Srpske odlučan da iz svojih redova udalji pripadnike za koje ima informacije da se bave bilo kakvim kriminalnim aktivnostima.

"MUP Srpske će ubuduće odmah reagirati na osnovnu informacija i takve ljude udaljiti svojih redova, da to ne bi preraslo u veliki kriminal", rekao je Lukač novinarima u Banja Luci. Komentirajući nedavnu presudu banjalučkog Okružnog suda bivšim inspektorima banjalučkog CJB zbog prodaje droge na području Banja Luke, Lukač je rekao da je to jedan od najkompliciranijih procesa u Srpskoj koji je rezultirao sudskom presudom.

"Sud je utvrdio krivicu i izrekao presudu. Mogu da utvrde jesu li neki inspektori u samom procesu lažno svjedočili ili su svjedočili u korist okrivljenih i mogu opet da ih optuže za lažno svjedočenje", kaže Lukač. On je rekao da će MUP Srpske provjeriti ima li osnova za vođenje disciplinske odgovornosti po pojedinačnim slučajevima, objavila je Srna.

Lukač kaže da u vrijeme kada je vršena unutarnja kontrola MUP-a Srpske u ovom slučaju nije bio ministar i da ne može ocijeniti da li su tada poduzete sve mjere i radnje da bi utvrdilo ima li dovoljno informacija čime se bave inspektori kojima je sada presuđeno i je li tada mogao biti proveden neki unutarnji postupak i spriječene njihove dalje aktivnosti.

Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, koji je danas u Banja Luci potpisao Memorandum o policijskoj suradnji sa Lukačem, rekao je novinarima da ne može komentirati rezultate akcije "Pandora", jer tu istragu vodi Tužiteljstvo BiH posredstvom Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ili neke druge agencije na nivou BiH.

On je rekao da je moguće da je bilo neke razmjene nekih operativnih podataka od Federalne uprave policije i traženja zahtjeva u vezi sa ovom akcijom.

Banjalučki Okružni sud osudio je jučer bivše inspektore Centra javne bezbjednosti Banja Luka Srđana Radulovića, Ognjena Stijaka i Mirka Kovačevića iz ovog grada na ukupno 23 godine i tri mjeseca zatvora u vezi sa preprodajom droge na području Banja Luke, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close