Hakiranje

Lukač: Anonymusi nisu baš puno stručni

Vijesti / Flash | 15. 01. 2017. u 11:03 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nije nikakva šteta nastupila. Djeluju mi da nisu baš puno stručni na osnovu priopćenja koje su ostavili. Vjerujem da je u pitanju netko mlađe životne dobi'', rekao je za Dnevni avaz Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije komentirajući hakiranje internetske stranice Federalne uprave policije.

''Radit ćemo na identificiranju ovih 'stručnjaka' koji se oglašavaju kao Anonymusi. Imamo dosta dobrih stučnjaka i uvjeren sam da ćemo ih brzo naći'', rekao je Lukač.

Naime, službena internetska stranica Federalne uprave policije hakirana je tijekom noći, a u istražne radnje u vezi ovog slučaja uključili su se i inspektori.

Direktor FUP-a je dodao je da su svi bitni podaci dobro zaštićeni, te da se nalaze na drugom mjestu.

Anonymousi, koji su ostavili poruku na stranicama, naveli su kako nisu samo grupa hakera ''kako su vas naveli da vjerujete''.

''I mada je kolektiv koji se udružuje pod imenom Anonymous ustvari skupina aktivista, mnogi od nas su jednostavni građani ovog svijeta koji će izaći na ulice u vidu tradicionalnog aktivizma. Međutim, igra se promijenila. Represija i tiranija su postale isuviše učestale u ovom svijetu i izdigli smo se ususret okolnostima. Anonymous je posvuda. Mi smo vaši susjedi, prijatelji, kolege, rodbina. Mi smo vaši poštari, brijači, prodavači i odvjetnici", stoji u poruci ostavljenoj na stranici FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close