Düsseldorf

Lubitz u ožujku bio na psihijatrijskom promatranju i skrivao dijagnozu

Vijesti / Flash | 27. 03. 2015. u 16:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka i svijet šokirani su razvojem situacije u nesreći zrakoplova Germanwingsa u kojoj je kopilot Andreas Lubitz namjerno avion zabio u planinu i tako ubio sebe i još 149 ljudi.

Lubovitz je navodno bio jedan od najbolje ocijenjenih pilota na svijetu na kvalifikacijskim testovima i vrlo brzo nakon završetka obuke počeo je raditi.

No, najnovije informacije govore da je Andreas Lubitz boravio u bolnici prije samo dva tjedna. Iz Sveučilišne bolnice u Düsseldorfu su potvrdili da im je kopilot leta 4U9525 bio 'gost' u veljači i posljednji put 10. ožujka.

Međutim, zašto je zbog čega je tamo bio, ne mogu otkriti.

"Moramo poštivati privatnost pacijenata, pa vam ne možemo otkriti o čemu se radi. Samo ćemo otkriti da se nije radilo o depresili", poručili su iz bolnice.

S druge strane, oglasili su se i iz Germanwingsa.

"Neki mediji su objavili da je Lubitz na bolovanju i da nije smio letjeti tog dana. Mi o tome ne znamo ništa. Nikakve potvrde o bolovanju nismo dobili", rekli su iz njemačke kompanije.

To zapravo nije ništa novo, budući da je Lubitz te potvrde pokušao sakriti.

Njemački tužitelj je objavio da nisu pronađeni dokazi o "političkim ili religijskim" motivima za njegov čin, kao ni oproštajna poruka.

U petak su spasioci počeli spuštati tijela poginulih s planine. Germanwings još nije objavio popis putnika, ali po drugim izvorima saznaje se da je među 150 žrtava bilo 72 Nijemaca i 50 Španjolaca. U zrakoplovu su poginuli i državljani SAD-a, Britanije, Kazahstana, Argentine, Australije, Kolumbije, Venezuele, Irana, Meksika, Japana, Nizozemske, Danske, Belgije i Izraela.

Kopirati
Drag cursor here to close