Klub skakača u vodu ''Mostari''

Lovac o tužbi prema ''skakačima'': To je odgovor nelegalnog gradonačelnika

''Mi imamo prostor koji regularno plaćamo i sve to se radi po pravilu. Zimi ostanemo kratki kiriju-dvije, ali ljeti ne jer ljeti ima para'', rekao je za Bljesak.info Lovac.
Vijesti / Flash | 15. 04. 2021. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Kluba skakača u vodu ''Mostari'' Semir Drljević Lovac komentirao je za Bljesak.info kaznenu prijavu koju je Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije protiv njih zbog ''krivotvorenja isprava'', ''prevare'' te ''zlouporabe povjerenja'' podnio Grad Mostar.

''Prvo sretna svima Nova 1997. godina u koju smo se vratili. To je glupo, niti su postojali prostori niti je postojao most. Postojao je klub, ali je bila preregistracija 2001. kako bi se sve uskladilo sa novim zakonom'', rekao je za Bljesak.info Lovac.

Za sve je optužio gradonačelnika grada Mostara.

''To je vjerojatno odgovor nelegalnog gradonačelnika kojega smo tužili kao Prva mostarska partija i ja kao predsjednik sam potpisao tužbu. To je vjerojatno pokušaj odgovora na mene, a nema to veze sa mnom'', dodao je.

Naveo je kako ne zna o kojem se prostoru radi.

''Mi imamo prostor koji regularno plaćamo i sve to se radi po pravilu. Zimi ostanemo kratki kiriju-dvije, ali ljeti ne jer ljeti ima para'', rekao je za Bljesak.info Lovac.

Da prijava postoji potvrđeno je iz Županijskog tužiteljstva, a podnesena je zbog gradskog prostora kojeg, kako Grad navodi, skakači godinama ne plaćaju. 

''Radi se o poslovnom prostoru površine cca 40 m2 društveno vlasništvo, s pravom raspolaganja općine Mostar, kojeg je navodno Odlukom broj:01-1105/97 od 27.08.1997 godine Predsjedništvo skupštine Općine Mostar dana 23.7. 1997. godine dalo u zakup neposrednom pogodbom Udruzi-Klubu skakača u vodu 'Mostari' iz Mostara. Odluka ne sadrži pečat pored potpisa Predsjednika skupštine općine Mostar kao donositelja Odluke. Navedeni poslovni prostor u vrijeme donošenja odluke odnosno od 1997. pa do 2004. godine nije postojao. Kao takav iz razloga jer je zgrada u kojoj se nalazi prostor bila devastirana i obnovljena tek u srpnju 2004. godine'', navela je ranije Gradska uprava za Bljesak.info.

Dodali su kako je Klub skakača u vodu ''temeljem Izvoda iz registra udruga Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave od 22.10. 2019. godine upisan u registar udruga 25.7.2003 godine, što znači da u vrijeme donošenja odluke (1997 god.) kojom se daje u zakup predmetne poslovne prostorije nije uopće  bila upisana u nadležni registar, odnosno nije postojala''.

Inače, gradska imovina predmet je brojnih natezanja, a Grad Mostar ni sam nije siguran koliko je toga u njegovim rukama.

''Trenutno Grad Mostar raspolaže s oko 200 poslovnih prostora, a za njih 170 ima zaključene ugovore o zakupu ili korištenju poslovnih prostorija'', rečeno je ranije za Bljesak.info iz Odjela za financije i nekretnine Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close