"Čovjek iza žice"

Logoraši podnijeli prijavu protiv Milomira Marića i TV Happy

Prijedorski logoraši su podnijeli prijavu protiv TV kuće Happy iz Srbije, voditelja Milomira Marića i reditelja Predraga Antonijevića zbog izjava o logorašima i logorima u Prijedoru.
Vijesti / Flash | 11. 03. 2021. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijava je upućena Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije, a podnosioci prijave su bivši logoraši Satko Mujagić, Fikret Alić i Udruženje logoraša Kozarac, piše Klix. 

U prijavi se navodi da izjave voditelja i redatelja krše Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije s obzirom na to da je laganje na televiziji zabranjeno, kao i zbog kršenja Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Od Happy TV-a se traži da dostave sporni snimak emisije te da Regulatorno tijelo za elektronske medije provede postupak izricanja mjera protiv ove kuće zbog teške povrede obveza u sadržaju izrečenom u toj emisiji.

Marić je prije dva tjedna ugostio redatelja "Dare iz Jasenovca", a zajedno su konstatirali kako logori kod Prijedora nisu bili koncentracioni nego sabirni centri otvorenog tipa u kojem je nesrpsko stanovištvo tražilo utočište. Zatim je redatelj Antonijević kazao za predsjednika Udruženja logoraša Fikreta Alića sa čuvene fotografije "čovjek iza žice" da je bio mršav jer je bolovao od tuberkuloze.

"Ali to je bilo otvoreno. Oni su mogli izaći iz tog logora kad god su htjeli. To je bio sabirni logor da se sklone, da ih neko ne ubije. I oni su njega poslije nahranili. Odveli su onog mršavog i prikazivali su ga po cirkusu u Europi. To je njihova propaganda“, rekao je Marić nakon izjave redatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close