Ljubić: Od nove vlade očekujem da se aktivnije uključi u potporu Hrvatima

Vijesti / Flash | 10. 09. 2016. u 11:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nositelj liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu Božo Ljubić tijekom glasovanja na današnjim izborima za zastupnike u Sabor Republike Hrvatske u Mostaru izjavio je kako očekuje da se nova vlada Republike Hrvatske, nakon ovih izbora, aktivnije uključi u potporu Hrvatima u ostvarenju ustavne jednakopravnosti u BiH.

''Očekujem od nove hrvatske vlade da se, nakon ovih izbora, aktivnije uključi u potporu Hrvatima u ostvarenju ustavne jednakopravnosti u BiH i ekonomske održivosti ostanka naših ljudi na svojim ognjištima te da Hrvatska nastavi potporu BiH na europskom putu'', naglasio je Ljubić.

Također, dodao je, očekujem da su ovo zadnji izbori u Mostaru da se glasuje na ovako ponižavajući način, što znači putujući tisuće kilometara.

Glasovanje u BiH trajat će dva dana, 10. i 11. rujna, a za to su predviđena 34 biračka mjesta u gradovima u kojima su sjedišta hrvatskih diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Najviše ih je u Mostaru gdje će se moći glasovati na 20 biračkih mjesta, u Sarajevu ih je 8, u Tuzli 4 a u Banja Luci 2.

Hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj glasuju u XI. izbornoj jedinici za tri zastupnika u Hrvatskom saboru. Sukladno odredbama Izbornog zakona u roku, koji je istekao 31. kolovoza, za glasovanje aktivno je registrirano nešto više od 34.800 hrvatskih državljana s prebivalištem u BiH, ali će glasovati i oni koji to nisu na tom popisu uz potvrdu o upisu u birački popis koju mogu dobiti u veleposlanstvima ili konzulatima.

Kopirati
Drag cursor here to close