Nikšić sretan

Ljevica se ozbiljno ujedinjuje

Vijesti / Flash | 08. 03. 2017. u 14:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zadovoljan sam načinom na koji se odvija proces ujedinjenja. Pokazali smo ozbiljnost i spremnost za suradnju i da se to nastavi, kako bi u konačnici okončali kao jedan politički subjekt'', rekao je za Dnevni avaz predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

Dodao je kako je zajedničko predstavljanje novih članova SDP-a i DF-a u Lukavcu prvi korak ka konačnom ujedinjenu ljevice.

Rekao je kako je sasvim izvjesno da će ljevica izaći i na izbore ujedinjena te da će imati i zajedničkog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

''Sigurno ćemo kao ljevica nastupiti zajedno na izborima. Moj cilj i cilj SDP-a je da ljevica nastupi kao jedan politički subjekt, a o tome tko će biti kandidati, pa i za člana Predsjedništva, još je rano govoriti. Trenutni cilj jeste da ne dozvolimo da zbog bilo čije sujete, pozicije, fotelje ovaj proces ujedinjenja zaustavimo'', ističe Nikšić.

Komentirajući informacije koje se plasiraju i medijima o "raspadu" SDP-a i DF-a, zbog navodnog masovnog odlaska kadrova, Nikšić ističe kako takve informacije dolaze od "nacionalnog establišmenta i nacionalnih stranaka, koje od kada je BiH stekla nezavisnost, vode državu stranputicom".

''Moram iskazati zadovoljstvo jer i SDP i druge stranke ljevice imaju priliv novih članova i posebno sam zadovoljan činjenicom što je jasno da nas okuplja ista ideja i vrijednost, jer od nas članovi ne mogu dobiti funkcije, s obzirom da smo u opoziciji'', kaže Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close