Naša stranka

Ljevica mu okreće leđa: Komšić je potrošeno lice

Vijesti / Flash | 25. 04. 2017. u 10:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naša stranka neće podržati najavljenu, ponovnu, kandidaturu gospodina Komšića za člana Predsjedništva BiH, potvrdio je to glavni tajnik stranke Albin Zuhrić, koji je u priopćenju za javnost ocijenio da je predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić dao najbolje godine za državu, ali da građanski blok treba novo lice.

''Željko Komšić je dokazani patriota, čovjek koji je dao najbolje godine života za Bosnu i Hercegovinu, kako svojim angažmanom u obrani, tako i kao načelnik Novog Sarajeva, naš veleposlanik u Srbiji i Crnoj Gori, državni parlamentarac i noseći u dva mandata najvišu dužnost izvršne vlasti, kao član Predsjedništva'', naveo je Zuhrić.

''Ukoliko 2018. godine zaista želimo Bosni i Hercegovini pružiti novu šansu onda građanski orijentiranim glasačima moramo ponuditi novog kandidata, novu osobu, koja će simbolizirati novu politiku za jednu bolju, progresivnu državu. Dugo već vodimo ozbiljnu diskusiju u organima Naše stranke o mogućnosti zajedničkog izbornog nastupa građanskog bloka 2018. i jedan od zaključaka je da nećemo podržati najavljenu, ponovnu, kandidaturu gospodina Komšića za člana Predsjedništva'', dodao je.

Smatra kako Komšić svakako ima izuzetno važnu ulogu u tom procesu zajedničke borbe protiv nacionalista, ali "ukoliko želimo motivirati građane da izađu u što većem broju moramo zajednički iznaći i građanima ponuditi novo lice, koje će biti simbol – ne povratka na stanje iz 2006. ili 2010. godine, već ulazak u dobar nove pravednosti i perspektivnosti".

''Ako je Komšić 2006. i bio novo lice, sada – trebamo biti iskreni – to više nije'', dodao je glavni tajnik Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close