Osuđen

Livnjak opraštao grijehe za 20 eura

Vijesti / Flash | 15. 05. 2015. u 08:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lažni svećenik koji je služio mise, ispovijedao, te prodavao blagoslove za 20 eura osuđen je na sudu u Trstu.

Naime, ovog 32-godišnjeg Zagrepčanina rodom iz Livna policija je zatekla kako blagoslivlja putnike na željezničkoj stanici, a mnogi prolaznici zaustavljali su se kraj njega kako bi proveli nekoliko trenutaka u molitvi.

Unatoč dojmu pravog svećenika što ga je ostavljao ovaj 32-godišnjak s crkvom nije imao nikakve veze. Uvjerljivost mu je davala i svećenička halja s istaknutim križem na prsima. No, nije imao ni potrebne crkvene sakramente, već samo veliku volju i odlučnost da vjernicima uzme novac, piše Novi list.

Da je u pitanju lažni svećenik utvrdili su željeznički istražitelji kojima je u oči upalo pojačano okupljanje vjernika u kapelici u sklopu stanice.

Kako javlja talijanski list "Il Picollo", baš u trenutku kada su na ulaz kapelice stigli policijski inspektori lažni je svećenik blagoslovio jednog vjernika. Iako je tužiteljstvo za njega tražilo šest mjeseci zatvora i 300 eura novčane kazne, sud ga je osudio na tri mjeseca zatvora i to zbog lažnog predstavljanja. Nije mu dokazana prijevara na štetu vjernika.

Prošle godine "operirao" je po Vodicama. Tijekom 2009. godine "blagosljivljao je i na riječkom Korzu, zbog čega se upozorenjem oglasila i Riječka nadbiskupija.

Kopirati
Drag cursor here to close