Što se sprema na sjeveru?

Litva strahuje od ruske invazije: Anektirat će nas kao i Krim

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 08:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija pokušava kreirati lažnu povijest koja negira pravo baltičkih država na postojanje, uz uznemirujuće paralele sa opravdanjima korištenim za aneksiju Krima u ožujku 2014. godine, kazali su visoki dožnosnici Litve, prenosi Guardian.

Litvanski ministar obrane i dužnosnici iz odjela za stratešku komunikaciju litvanske vojske za Guardian su izjavili da vrlo ozbiljno shvaćaju prijetnju kampanje dezinformiranja u režiji Moskve, čiji je cilj destabilizacija regiona.

''Rusija je prijetnja. Oni tvrde da naš glavni grad Vilnius ne treba pripadati Litvi zato što je između dva svjetska rata bio okupiran od strane Poljske. To je povijesna činjenica, naravno, ali Rusija je koristi kao opravdanje. Ponekad dezinformacije su plasirane putem državne novinske agencije Sputnik, ponekad putem njihove televizije, ali najčešće od strane političara Dume'', kazao je ministar obrane Raimundas Karoblis.

''Sada postoje navodi da Klaipeda (treći najveći grad u Litvaniji) nikada nije pripadala Litvi; da je ona Staljinov poklon nakon Drugog svjetskog rata. Postoje stvarne paralele sa aneksijom Krima. Pričamo o opasnosti po teritorijalni integritet Litve'', rekao je Karoblis.

Kopirati
Drag cursor here to close