Austrougarski kanali...

HDZ 1990: Možete se utopiti u vodi i kanalizaciji, ali problem nećete riješiti bez političke podobnosti

Pogotovo je problematična dionica od Bulevara do ulaza u Dom zdravlja. Godinama u Domu zdravlja plivaju suterenske prostorije, jer kanal ne može prihvatiti oborinsku i otpadnu vodu.
Vijesti / Flash | 13. 12. 2020. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Liska ulici u Mostaru od Rondoa do Bulevara, odvodnja otpadne vode se vrši austrijskim kanalom starim više od stotinu  godina. Kanal je prekriven pločama od tenelije. Ispunjen je muljnim talogom pa mu je kapacitet znatno reduciran, piše Zoran Petrić Predsjednik GO HDZ1990 Mostar, pojašnjavajući kako je isti odavno trebalo rekonstruitati jer ne ispunjava funkciju a i urušavao se na nekoliko mjesta. 

''Pogotovo je problematična dionica od  Bulevara do ulaza u Dom zdravlja.  Godinama u  Domu zdravlja plivaju  suterenske prostorije, jer kanal ne može prihvatiti oborinsku i otpadnu vodu. Ravnatelj ove zdravstvene institucije se zaista dugo i bezuspješno, trudio da riješiti ovaj sanitarni, komunalni, ali i financijski problem. I na tome mu treba odati priznanje. I sam sam kao djelatnik Vodovoda pokušao pomoći. Poduzeće Vodovod je bilo spremno u okvirima mogućnosti dati doprinos u gradnji novoga kolektora i riješiti odvodnju. Međutim Gradska vlast tada nije smatrao nužnim i potrebnim ulaziti u ovu  investiciju, bez obzira na značaj institucije i veličinu ugroze.  

Problem  je već pomalo pao u zaborav  dok se  iznenada isti  Ravnatelj nije pojavio na   izbornoj listi. I gledajte čuda, Grad je je odjednom postao solventan i odriješio daleko izdašniju  kesu… I kakva slučajnost baš na vrijeme, pred izbore počeo gradnju novoga kolektora. Tako da je dobro što će konačno problem ove Zdravstvene institucije biti riješen'', rekli su iz HDZ-a 1990, postavljajući pitanje što u ovome happy endu nije dobro?

''Nije dobra poruka stanovnicima i gospodarstvenicima ovoga grada. Stari kanal  će poslije izbora opet pasti u zaborav. Preostali dio Liska ulice će i dalje plavati, dok se  na nekoj novoj izbornoj listi ne  pojavi netko politički podoban. Najbolje bi bilo, recimo iz Dispanzera. Tada će se izgradnja nastaviti i tako do Rondoa i novih izbora'', poručili su iz HDZ-1990.

Kopirati
Drag cursor here to close