Još jedna predstava

Lipovača i Gluhalić pušteni iz pritvora

Vijesti / Flash | 16. 01. 2015. u 17:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Hamdija Lipovača i vlasnik poduzeća "Agra" Alen Gluhalić pušteni su na slobodu oko 18.00 sati iz pritvora Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Luke u Bihaću, po nalogu Kantonalnog suda, koji je donio rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužiteljstva USK-a za produženje pritvora za 60 dana.

Uposlenici i osiguranje KPZ-a Luke nisu dopustili novinarima i fotoreporterima da priđu osumnjičenima, koji su zavod napustili sa članovima svojih obitelji.

Podsjećamo, Lipovača i Gluhalić uhićeni su 17. prosinca, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti u slučaju rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra STENS. Početna cijena radova na STENS-u iznosila je 810.000 KM, a na kraju je zbog više aneksa ugovora o dodatnim radovima naplaćeno 1,7 milijuna maraka.

"Tužiteljstvo ima pravo u roku tri dana da uloži žalbu na ovakvu odluku suda, ali mi očekujemo da će i ta žalba biti odbijena od Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), s obzirom na to da smatramo, kao i ranije što smo smatrali, da ne postoje stvarni uvjeti da se taj pritvor produži", istakao je odvjetnik Hamdije Lipovače Salih Hodžić.

Na pitanje što stoji u obrazloženju suda, kazao je da je ono vrlo opširno, na 15 stranica, te da nije još uvijek stigao sve pročitati.

"Rasprava povodom prijedloga je trajala dugo, dva i po sata, i ja sam zadovoljan ovakvom odlukom suda", dodao je Hodžić.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close