Stali u obranu dr. Karlovića

Liječnička komora HNŽ-a: Umjesto prijetnjama razgovarajmo činjenicama

Liječnička komora HNŽ-a oštro je osudila sve prozivke kolege liječnika.
Vijesti / Flash | 07. 04. 2021. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Pružamo punu podršku stavovima prim. dr. Zorana Karlovića o principima suvremenog liječenja u jedinicama intenzivne njege te pozivamo sve svoje članove da ustraju u obrani medicinske struke i suvremenih,spoznaja u liječenju naših bolesnika", kazali su iz Liječničke komore Hercegovačko-neretvanske županije.

Naime, prije nekoliko dana Federalna uprava civilne zaštite optužila je dr. Karlovića za iznošrenje lažnih tvrdnji i širenje panike te najavila i pravne postupke protiv mostarskog liječnika.

Liječnička komora HNŽ-a oštro je osudila sve prozivke kolege liječnika.

"Predstavnike FUCZ molimo da umjesto prijetnjama, razgovaramo objektivnim i pravodobnim iznošenjem činjenica te uvažavajući stručnost, svi zajedno doprinosimo izgradnji boljeg zdravstvenog sustava i boljim rezultatima liječenja, a time i sticanju povjerenja javnosti", istaknuli su liječnici.

Kako ističu, iza pročelnika Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar su desetljeća rada i iskustva rada s najzahtjevnijim pacijentima te su dužni reagirati i stati u obranu istine.

Podsjetimo, kada je krajem studenoga prošle godine Sveučilišna klinička bolnica Mostar odbila donaciju kineskih respiratora koji su nabavljeni preko tvrtke "Srebrena malina", prim. mr. sci. Zoran Karlović kazao je kako ta bolnica ne odbija donaciju, nego "ne želi uzimati respiratore koji su neuporabljivi ili čak prilikom uporabe mogu biti smrtonosni".

Prije nekoliko dana skupina liječnika s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu obratila se javnosti pismom o problemu respiratora. 

Otkriveno je kako se trideset respiratora ACM812 nalazi u tzv. "crvenoj zoni", odnosno Covid jedinicama za najteže pacijente, ali nijedan nije u funkciji podrške pacijentima.

Kako je naveo Klix, papiriće s natpisom "ne radi" na 11 aparata pretpostavlja se da su postavili zaposlenici ove zdravstvene ustanove.

Svi respiratori su zatečeni u Respiratornom centru, neki u hodniku, a neki u prostorijama i ne koriste se. Dakle, nisu bili uključeni u struju.

Kopirati
Drag cursor here to close