Utješi me doktore

Liječnici HNŽ-a pokreću proceduru stupanja u generalni štrajk

Liječnici Hercegovačko-neretvanske županije održali su u ponedjeljak jednosatni štrajk upozorenja te potvrdili da pokreću proceduru za stupanje u generalni štrajk, koji bi trebao početi 23. siječnja.
Vijesti / Flash | 08. 01. 2018. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije HNŽ-a Kristina Bevanda kazala je Feni kako od Vlade HNK do sada nisu dobili nikakav odgovor u vezi datuma početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru te da danas predaju svu dokumentaciju za pokretanje generalnog štrajka.

''Liječnici HNŽ-a predaju dokumentaciju za pokretanje generalnog štrajka. Ne znamo što su ostala dva sindikata planirala, ali za sada samo mi predajemo dokumentaciju. Jednosatni štrajk upozorenja održavat će se svakog ponedjeljka. Ukoliko Vlada u međuvremenu ne odgovori, 23. siječnja stupamo u generalni štrajk'', rekla je Bevanda u izjavi za Bljesak.info.



Podsjećamo, na Skupštini Sindikata, koja je održana 3. siječnja, odlučeno je da se pokrene procedura stupanja u generalni štrajk ako županijska Vlada u narednih pet dana, računajući od 3. siječnja, ne objavi datum početka pregovora o novom kolektivnom ugovoru.

Od županijske Vlade traže potpisivanje dva zasebna kolektivna ugovora za doktore medicine i stomatologije, i jedan za ostalo osoblje, kao što je to urađeno u drugim županijama. Također, traže povećanje satnice s trenutne 2 marke na 2,6 maraka te povećanje koeficijenata za 1,2 za sve grupe liječnika - za doktore  medicine, specijaliste i subspecijaliste.

Procjenjuje se kako na području HNŽ-a ima oko 750 doktora medicine.

Kopirati
Drag cursor here to close