Opet

Lideri za stolom: Što će biti s koalicijama?

Vijesti / Flash | 11. 10. 2016. u 07:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stranački lideri SDA, HDZ-a BiH, SBB-a i Saveza za promjene razgovarat će danas o budućnosti koalicije na razini BiH, te Federacije Bosne i Hercegovine, objavila je BHRT.

Kako je najavljeno, glavna tema razgovora bit će izborni rezultati i kroz njih budućnost koalicija na razini Bosne i Hercegovine. O tome će razgovarati predsjednici SDA i HDZ-a BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović, te Mladen Ivanić u ime Saveza za promjene.

Nakon sastanka, trebalo bi definitivno biti poznato hoće li koalicija na državnoj razini opstati sa Savezom za promjene kao partnerom iz Republike Srpske.

''Ovo pitanje isforsirao je nakon lokalnih izbora lider SNSD-a Milorad Dodik koji je rekao da nakon neuspjeha Saveza za promjene definitivno treba doći do preslagivanja vlasti na razini države'', navodi BHRT dodajući kako s druge strane u Savezu za promjene nisu spremni odustati od vlasti na razini države i da upozoravaju da su u BiH ove godine održani lokalni izbori, dok su opći izbori koji odlučuju o vlasti na razini države i entiteta tek za dvije godine.

BHRT navodi kako neće nedostajati zanimljivih razgovora ni za razinu Federacije BiH, a Fena je objavila kako bi se Dragan Čović i Fahrudin Radončić trebali sastati u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close