Wigemark

Lideri moraju prevladati svoje poslovne interese

Vijesti / Flash | 23. 04. 2015. u 06:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ono što je ovoj zemlji sada, više nego ikada, potrebno jesu lideri koji mogu prevladati svoje uske političke, stranačke, nacionalne, etničke, pa možda čak i neke poslovne interese, da počnu zaista razmišljati o općem dobru za cijelu zemlju'', kazao je u intervjuu za Dnevni avaz novi šef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark.

Iskusni diplomat u našu je, piše Avaz, zemlju došao iz Pakistana i preuzeo dužnost u trenutku kada je zemlja načinila važan korak k Uniji.

''Dojam koji sam do sada stekao jeste da su građani spremni za promjene. Pravo je pitanje jesu li onda politički lideri spremni za promjene. Neće biti jednostavno. Bit će potrebno dosta hrabrosti, ali mi smo spremni pružiti podršku onima koji su hrabri'', rekao je Wigemark.

Dodao je kako je sada sve u rukama bh. vlasti, odnosno političkih lidera, ''da iskoriste jednu nezapamćenu priliku''.

''Oni će imati još možda šest mjeseci ili eventualno nekoliko mjeseci početkom sljedeće godine da nešto konkretno urade'', kazao je Wigemark.

Najavio je "jedan snažan angažman" s njegove strane.

''Ja uopće ne bih ni prihvatio ovu ponudu i poziciju da ne vjerujem u uspjeh. Vidite, imao sam priliku raditi na području bivše Jugoslavije tijekom devedesetih godina. Kao mladi švedski diplomat, i u BiH sam pratio ratna događanja. Vi, jednostavno, u takvim trenucima izgubite određene iluzije. No, sada, 20 godina kasnije, zaista vjerujem da je vrijeme da razmišljamo o budućnosti, da ne gledamo u prošlost'', kazao je Wigemark.

Kopirati
Drag cursor here to close