Posjeta

Leko zadovoljan stanjem u općini Vareš

Vijesti / Flash | 30. 10. 2013. u 11:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko posjetio je danas, u okviru službene posjete BiH, Općinu Vareš gdje je održao sastanak s općinskim načelnikom Avdijom Kovačevićem.

Razgovarao je o aktualnim prilikama na području ove općine, koju je, kazao je u izjavi Feni načelnik Kovačević, prvi put jedna službena delegacija Republike Hrvatske posjetila i razgovarala s općinskim političkim predstavnicima.

''Leko je zadovoljan stanjem u općini Vareš te informacijama koje je dobio od jedinstvenog općinskog organa i relevantnih političkih predstavnika, kao i našim zahtjevima koje smo uputili Vladi Republike Hrvatske u smislu nastavka institucionalne pomoći općini Vareš'', rekao je načelnik Kovačević.

Općinski dužnosnici su tijekom sastanka zahvalili Republici Hrvatskoj na dosadašnjoj pomoći koju je pružala ovoj općini i izrazili nadu da će ova suradnja biti nastavljena.

Načelnik Kovačević navodi da su od Leke dobili obećanja i o pomoći relevantnih institucija Republike Hrvatske u razmjeni informacija i izradi određenih infrastrukturnih projekata na području ove općine.

Na sastanku je, kaže Kovačević, ocijenjeno da postojeća razina institucionalnih odnosa i položaja sva tri naroda na području općine Vareš imaju trend rasta, a ne stagnacije, što je Leko pohvalio, a ohrabrio je općinske vlasti da i dalje unapređuju te odnose i stvaraju uvjete za bolji život.

''Smatramo da je ova posjeta jako značajna za općinu, ali i BiH i mislim da je upućena jaka politička poruka Hrvatskog sabora da je BiH domovina Hrvata u onoj mjeri i onoliko koliko je domovina i Bošnjaka, Srba i ostalih'', ističe Kovačević.

Nakon razgovora s općinskim dužnosnicima i predstavnicima hrvatskog naroda i poduzetnika općine Vareš, predsjednik Hrvatskog sabora će posjetiti općine Žepče i Usoru.

Kopirati
Drag cursor here to close