Uvodi se red

Legalni taksisti podržavaju Grad u rješavanju problema 'divljih taksista'

Vijesti / Flash | 01. 02. 2016. u 08:59 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legalne taksi službe u Mostaru slažu se i podržavaju odluku Grada o postavljanju standardiziranih, ujednačenih taksi tabli na 30 gradskih stajališta u cijelom gradu.

''Moj Taxi u potpunosti podržava najavljenu akciju grada za postavljanjem ujednačenih tabli na stajališta, koje će imati i ploče s oznakom koji taksi prijevoznici su platili i dobili određeno stajalište. Također podržavamo i najavljeni prijedlog za izdavanjem internih jedinstvenih naljepnica koje bi se lijepile na vjetrobransko staklo. Na ovaj način javnost će moći vidjeti koji taksi prijevoznici rade legalno i u skladu sa zakonom, što će i nama i nadležnim službama koje provjeravaju rad taksista olakšati posao'', rekli su za Bljesak.info iz firme MojTaxi, koja je ujedno i jedan od inicijatora ovih ideja.

Po njihovim riječima, ovi prijedlozi mogli bi riješiti problem taksi službi koje djeluju nelegalno na području grada, te svojim neprofesionalnim ponašanjem ometaju rad taksi službi koje rade po propisima, ali i narušavaju ugled legalnih taksi prijevoznika.

Podsjetimo, Dražen Vrljić, stručni savjetnik u Odjelu za urbanizam i građenje grada Mostara, za Bljesak.info ranije je rekao kako će ovi prijedlozi pomoći gradu, građanima i onima koji reguliraju legalnost taksi prijevoznika, te se nada kako će uvožđenjem ujednačenih tabli i markica, biti riješen i problem ilegalnih taksista.

''Imali smo već puno sastanaka s taksi prijevoznicima, njihove primjedbe su upravo nelegalni taksisti i žurno traže rješenja. Sve što mi u Gradu pokušavamo, radimo u cilju da održimo kvalitetu, jer je taksi donio dobro gradu s pristupačnom cijenom i dostupnošću 0-24. Pokušavamo napraviti nešto što je kvalitetno i da damo mogućnost onome tko radi ovaj posao da ga radi kvalitetno i u skladu sa zakonom'', pojasnio je Vrljić.

Županijsko ministarstvo prometa i veza je nadležno za pitanje taksista u Mostaru, tako da je nadležnost županijske inspkecije da vrši kontrolu nadzora taksista, a u HNŽ-u djeluje samo jedan inspektor.

I PU Mostar će u konačnici biti uključen u reguliranje taksi prijevoznika, potvrđeno je za Bljesak.info.

Kada se usklade svi propisi te se uvedu ujednačene table i naljepnice koje će pokazivati (ne)legalnost prijevoznika, policija će moći raditi kontrolu legalnosti taksista.

Podsjetimo, zbunjujuća je zakonska regulativa prema kojoj taksisti dobiju u posjed registracijske oznake, a da pri tome ne posjeduju licence za obavljanje svoje djelatnosti kao ni stajališta za svoja vozila.

Iz policije smo doznali kako taksisti neće dobivati taksi table, dok ne budu imali sve uvjete za pokretanje ovog biznisa, dakle dok ne budu imali licencu i odobreno taksi stajalište.

Kopirati
Drag cursor here to close