5. lipnja

LDA Mostar poziva građane da oblikuju javne prostore po svojoj mjeri

Kako bi bili dostupni velikom broju građana te kako bi svi imali priliku dati svoje mišljenje, razgovori će se održati na više lokacija.
Vijesti / Flash | 31. 05. 2022. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije (LDA) Mostar, u okviru projekta "Mostar - Prostori koji pokreću", poziva građane Mostara da u nedjelju, 5. lipnja, obilježe Svjetski dan zaštite okoliša i iskoriste svoje pravo na zdravu životnu sredinu pod nazivom "Zamisli javni prostor po svojoj mjeri".

Događaj je zamišljen kao prilika da građani saznaju više o tome što su javni prostori, te daju i usvoje prijedloge za intervencije u javnim prostorima kako bi iste unaprijedili i koristili svakodnevno, priopćeno je iz LDA Mostar.

Naveli su kako će prijedlozi biti skupljeni i obrađeni te upućeni nadležnom tijelu, nakon čega će svi građani Mostara dobiti priliku da glasuju i odaberu javne prostore koji će biti poboljšani.

Kako bi bili dostupni velikom broju građana te kako bi svi imali priliku dati svoje mišljenje, razgovori će se održati na više lokacija, odnosno u hotelu Bristol u 10 sati, potom u Kulturnom Centru Mostar-Sjever u 12 sati, zatim u Centru za posjetitelje i Centru za podršku klasterima Mostar u 17 sati i na kraju u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u 20 sati.

Iz LDA su kazali kako je slogan ovogodišnje kampanje za Svjetski dan zaštite okoliša "Samo Jedna Zemlja".

Specijalni fokus Svjetskog dana zaštite okoliša je život u harmoniji s prirodom i u skladu s tim LDA Mostar želi potaknuti građane da razgovaraju o modelima unapređenja zajedničke životne sredine u cilju ostvarivanja osnovnog ljudskog prava na zdravu životnu sredinu.

Projekt "Mostar – Prostori koji pokreću" financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva, a nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.

Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV), ističe se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close