Banja Luka

Lažni odvjetnik prevario građane za oko 20.000 KM

Od oštećenih je uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a iste nije zastupao.
Vijesti / Flash | 30. 10. 2019. u 10:02 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u utorak 29. listopada 2019. u jutarnjim satima lišili su slobode osobu B.T. iz ovog grada, zbog sumnje da se duži vremenski period lažno predstavljao kao odvjetnik i od oštećenih uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a iste nije zastupao, čime je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 KM, javlja Anadolu Agency (AA).

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, izvršen je pretres više objektata na području grada koje koristi osumnjičeni. Protiv osumnjičene osobe u redovnoj proceduri Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka biće dostavljen izvještaj zbog počinjenih kaznenih djela 'lažno predstavljanje' i 'prevara''', navodi se u priopćenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Nakon završene kriminalističke obrade osoba je otpuštena iz prostorija Policijske uprave Banjaluka.

"Policijska uprava Banjaluka apeluje da građani koji su prevareni ili sumnjaju u prevaru izvršenu na opisan način, dođu u Policijsku upravu Banjaluka i prijave kazneno djelo", dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close