Pomozi.ba

Lažni aktivisti prikupljaju novac na ulicama Sarajeva

''Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba, te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu.''
Vijesti / Flash | 21. 09. 2019. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Humanitarna organizacija Pomozi.ba je, s obzirom na veliki broj dojava koje su u posljednjih nekoliko dana dobili, upozorava da na ulicama Sarajeva nekoliko prevaranata pokušava uzeti novac od građana na račun te organizacije.

''Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba, te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase s natpisima Pomozi.ba'',  navode iz te organizacije i upozoravaju da to nisu njihovi aktivisti.

U priopćenju se ističe da uposlenici i volonteri humanitarne organizacije Pomozi.ba ne prikupljaju novac na taj način za bilo kakve humanitarne akcije. Svi projekti, aktivnosti i apeli koje pokrenu su transparentni i mogu se pronaći na njihovoj web i Facebook stranici.

''Zbog toga molimo sve građane ako uoče ljude koji na ovaj način traže novac da nam jave gdje se tačno nalaze i da ih pokušaju uslikati kako bismo konkretne informacije i dokaze proslijedili policiji i stali im u kraj. Također, apelujemo da se paze lažnih humanitarnih aktivista, te da prije nego što daju novac dobro provjere s kim imaju posla '', navodi se u priopćenju humanitarne organizacije Pomozi.ba. 


Kopirati
Drag cursor here to close