Visi mač nad glavom

Lasić: Vladi HNŽ-a ne treba rekonstrukcija

Vijesti / Flash | 01. 07. 2012. u 11:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Još čekamo određene naputke s viših razina o tomu na koji način i kada izvršiti rekonstrukciju vlasti na ovoj županijskoj razini. Po sadašnjoj situaciji, to u HNŽ-u ne bi trebao biti problem'', rekao je premijer Hercegovačko-neretvanske županije, Denis Lasić.

U intervjuu za sarajevsko Oslobođenje, Lasić kaže kako zamjenom SDA SBB-om lako mogu dobiti dvotrećinsku većinu u županijskoj Skupštini.

''S te strane, tehnički taj proces možemo više-manje brzo uraditi. No, koliko mi je poznato, u HNŽ-u i Srednjobosanskoj županiji rekonstrukcija vlasti će biti izvršena nakon što se okončaju procesi rekonstrukcija vlasti na svim drugim razinama. Budući da sada idu i ljetni godišnji odmori, teško mi je kazati hoće li se proces rekonstrukcije vlasti u HNŽ-u okončati kroz sljedećih 20-ak dana. Može se dogoditi da samo jedno jutro dobijemo nalog da izvršimo rekonstrukciju'', rekao je Lasić dodavši kako je njegova obveza zatražiti smjenu ministara iz SDA u Vladi HNŽ-a, što bi onda išlo na glasovanje u Skupštinu, kojom predsjedava Ramiz Jelovac iz SDA.

Lasić je potvrdio kako za sada nema nikakvih aktivnosti na rekonstrukciji Vlade HNŽ-a, te je rekao kako misli da rekonstrukcija vlasti u ovoj županiji nije potrebna.

''Zadovoljan sam sadašnjim odnosom snaga u Vladi i sadašnjim odnosom ministara iz svih stranaka prema poslu. Međutim, svjesni smo da ako se rekonstrukcije vlasti izvrše na višim razinama, onda ćemo i mi to morati učiniti'', rekao je premijer HNŽ-a te naglasio kako je zadovoljan radom ministara iz SDA u Vladi HNŽ-a.

''U potpunosti sam zadovoljan njihovim radom. Čak mislim da su u potpunosti odgovorili zadaći vođenja resora koji su im povjereni. Mislim da će rekonstrukcija vlasti čak i usporiti poslove kojima se sada bavimo'', rekao je Lasić.

Sama priča o rekonstrukciji županijske vlasti, prema njegovim riječima, otežava rad vlade i ministarstava.

''Sve to utječe na naš rad, to moram iskreno priznati. Nije lako raditi kada vam svakodnevno visi mač nad glavom i kad imate osjećaj da svakoga trenutka možete ostati bez dužnosti koju obavljate. Ako se rekonstrukcija vlasti već mora dogoditi, onda bih volio da se što prije obavi, a ne da se nastavi ovo sadašnje stanje'', rekao je Lasić.

Dodao je kako je cilj njegove vlade poboljšati prihodovnu stranu proračuna te da ministarstva na čijim se čelima ljudi iz SDA trebaju usvojiti neke jako važne zakone.

''Zbog toga bih volio da se ove rekonstrukcije ne događaju sada, posebno ako uzmemo u obzir da dolazi i vrijeme godišnjih odmora. Prijeti nam opasnost da sada svi ti pozitivni procesi budu obustavljeni na dva ili tri mjeseca'', rekao je Lasić Oslobođenju.

Kopirati
Drag cursor here to close