Povodom Dana općine

Lasić: Raduju me brojni projekti na području Konjica

Vijesti / Flash | 16. 06. 2014. u 14:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije sudjelovao je danas, u povodu obilježavanja Dana općine, svečanoj sjednici Općinskog vijeća Konjic. Čestitajući Dan općine, predsjednik Lasić je kazao kako ga raduju brojni projekti koji se realiziraju na području općine, a koji će rezultirati kvalitetnijim uvjetima za život građana Konjica.

Također, predsjednik Lasić gostovao je u prigodnoj emisiji Radio-Konjica u povodu Dana općine, u sklopu koje su dodijeljene nagrade za najljepše uređene konjičke balkone i vrtove. Tom prigodom građanima Općine Konjic, u osobno i u ime Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, čestitao je Dan općine, a nagrađenima uručio priznanja.

''Uposlenicima Radio-Konjica čestitam na sudjelovanju u obilježavanju Dana općine na vrlo zanimljiv način, odnosno putem natjecanja za najljepši vrt i balkon - Majska ruža. Vašim projektom potičete sugrađane da, unatoč teškim uvjetima u kojima danas jesmo, nađu vremena da, s ljubavlju i dosta pažnje, urede prostore u kojima borave. Vaš projekt prepoznala je i Vlada Županije, koja je s radošću prihvatila pokroviteljstvo nad ovim natjecanjem. Uvjereni smo kako će ono doprinijeti još jačem zauzimanju za zaštitu okoliša i probuditi u nama snažniji osjećaj odgovornosti za očuvanje prirode i prostora u kojem živimo'', kazao je predsjednik Lasić.

Nakon što je dobitnicima Majske ruže uručio nagrade, predsjednik Lasić i ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda, posjetili su obitelj Pave i Ljubice Pavlović, koji su ovogodišnji dobitnici nagrade za najljepše uređen vrt. U razgovoru s članovima obitelji, predsjednik Lasić upoznao se s pojedinostima vezanima za uzgoj cvijeća, kojim se ova povratnička obitelj uspješno bavi.

Posjet Konjicu, predsjednik Lasić i ministar unutarnjih poslova HNŽ Slađan Bevanda, iskoristili su za posjet župnom uredu župe sv. Ivana Krstitelja u Konjicu, gdje su se, u kratkom razgovoru s fra Stjepanom Klarićem, upoznali s poteškoćama i potrebama župljana ove župe. U razgovoru je istaknuto kako će Vlada, putem resornih ministarstva, dati puni doprinos stvaranju još boljih uvjeta za kvalitetniji život na ovim prostorima, osobito kada je riječ o povratnicima.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća i programu obilježavanja Dana općine Konjic bio je nazočan i ministar financija HNŽ, Samir Hadžihusejnović.

Kopirati
Drag cursor here to close