Pozicije

Lagumdžija nagrađuje za oproštaj

Vijesti / Flash | 25. 11. 2014. u 08:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zlatko Lagumdžija, odlazeći ministar vanjskih poslova i predsjednik SDP-a čija je smjena sa te stranačke pozicije sve izvjesnija, posljednje dužnosničke dane koristi za strateško raspoređivanje svojih odanih kadrova u Ministarstvu vanjskih poslova'', piše Dnevni avaz.

Nakon što je u Ministarstvu vanjskih poslova trajno uhljebio brojne savjetnike koje je doveo u tu instituciju tijekom protekle četiri godine, sada se bori da najlojalnijima ispuni i želje za unapređenjem, tvrdi Dnevni avaz i navodi kako bi Lagumdžijina savjetnica Danijela Babić, čiji je dolazak iz Banja Luke u njegov ured 2011. godine bio pravo iznenađenje, uskoro trebala otići na poziciju savjetnice u Veleposlanstvu BiH u Madridu.

Upućeni u događanja u Lagumdžijinom ministarstvu kažu kako nakon vrtoglavog uspona Danijele Babić, ovaj Lagumdžijin poklon savjetnici za kraj mandata i nije iznenađenje.

Avazov izvor kaže kako je na početku Lagumdžijinog mandata Babić dovedena prvo u svojstvu suradnice za medije, da bi ubrzo bila raspoređena u sektor za multilateralnu suradnju.

Potom je po jednom natječaju imenovana na mjesto prvog tajnika za bilateralne odnose, čime je iz statusa politički imenovanog savjetnika dobila onaj državnog službenika, a time je zaštićena od gubitka posla s odlaskom ministra s pozicije.

''Usprkos najnovijem imenovanju, Babić nikada nije ni odlazila iz kabineta ministra, s kojim je, evo, prije nekoliko dana bila i u Bruxellesu. Tako da ova posljednja pozicija u Veleposlanstvu u Madridu namijenjena Danijeli više nikoga ne iznenađuje, iako su za to mjesto potrebni mnogo više iskustva i znanja nego što ga ima Babić'', tvrdi neimenovani izvor sarajevskih novina.

Novine tvrde kako je Babić posebno insistirala na odlasku u Španjolsku jer je u glavnom gradu te zemlje svojevremeno i magistrirala.

Kopirati
Drag cursor here to close